Gullsaus

Gullsaus

Lær hvordan du lager en deilig golden gravy, perfekt som tilbehør til kjøttretter og grønnsaker. Enkel oppskrift og tips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 medium løk, finhakket
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 (2 unser) smørstykke
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1 kopp grønnsaksbuljong
  • Salt og nykvernet pepper etter smak.

Fremgangsmåte

  1. 1I en stekepanne, surre løken i olivenoljen til den er brun. Tilsett smøret og skru ned varmen. Når smøret smelter, tilsett melet og rør konstant for å unngå at det brenner seg. Når melet har fått en gyllen farge, tilsett kraften og rør til sausen tykner. Krydre med salt og pepper.