Gullsaus
Lær hvordan du lager en deilig golden gravy, perfekt som tilbehør til kjøttretter og grønnsaker. Enkel oppskrift og tips for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 medium løk, finhakket
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 (2 unser) smørstykke
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp grønnsaksbuljong
- Salt og nykvernet pepper etter smak.
Fremgangsmåte
- 1I en stekepanne, surre løken i olivenoljen til den er brun. Tilsett smøret og skru ned varmen. Når smøret smelter, tilsett melet og rør konstant for å unngå at det brenner seg. Når melet har fått en gyllen farge, tilsett kraften og rør til sausen tykner. Krydre med salt og pepper.




