Florentinerne

Florentinerne

Lær hvordan du lager florentines, deilige sprø småkaker med mandler og sjokolade. Perfekt til kaffen eller som gave. Enkel oppskrift og tips!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp kremfløte
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 3 spiseskjeer smør
  • 4. 1 1/4 kopper finhakkede mandler
  • 5. 3/4 kopp finhakket kandisert appelsinskall
  • 6. 1/3 kopp mel

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjele blander du sammen 1/2 kopp tung fløte og sukker, samt 3 spiseskjeer smør, og lar blandingen koke opp. Ta den av varmen og rør inn 1 1/4 kopper finhakkede mandler, 3/4 kopp finhakket kandisert appelsinskall og 1/3 kopp mel. Bruk en spiseskje til å legge deigen i små hauger med omtrent 3 tommers mellomrom på smurte og lett melete bakeark, og trykk hver haug flat med en våt slikkepott. Stek kokiene i en moderat ovn (ca. 175°C) i omtrent 10 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem hvile i ca. 5 minutter. Flytt kokiene over på en avkjølingsrist, la dem avkjøle helt, og smør dem med sjokoladeglasur. La dem avkjøle i kjøleskapet.
  2. 22. I en kjele blander du sammen 1/2 kopp tung fløte og sukker, samt 3 spiseskjeer smør, og lar blandingen koke opp. Ta den av varmen og rør inn 1 1/4 kopper finhakkede mandler, 3/4 kopp finhakket kandisert appelsinskall og 1/3 kopp mel. Bruk en spiseskje til å legge deigen i små hauger med omtrent 3 tommers mellomrom på smurte og lett melete bakeark, og trykk hver haug flat med en våt slikkepott. Stek kokiene i en moderat ovn (ca. 175°C) i omtrent 10 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem hvile i ca. 5 minutter. Flytt kokiene over på en avkjølingsrist, la dem avkjøle helt, og smør dem med sjokoladeglasur. La dem avkjøle i kjøleskapet.
  3. 33. Sjokoladeglasur Smelt 30 gram usøtet sjokolade og 30 gram søt koking sjokolade over dampende vann. Tilsett 2 spiseskjeer smør og 1 teskje honning, og rør glasuren til smøret er smeltet. For en enklere glasur kan du bruke smeltet bittersøt sjokolade.
  4. 44. Smelt 30 gram usøtet sjokolade og 30 gram søt koking sjokolade over dampende vann. Tilsett 2 spiseskjeer smør og 1 teskje honning, og rør glasuren til smøret er smeltet. For en enklere glasur kan du bruke smeltet bittersøt sjokolade.