Florentinerne
Lær hvordan du lager florentines, deilige sprø småkaker med mandler og sjokolade. Perfekt til kaffen eller som gave. Enkel oppskrift og tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp kremfløte
- 2. 1/2 kopp sukker
- 3. 3 spiseskjeer smør
- 4. 1 1/4 kopper finhakkede mandler
- 5. 3/4 kopp finhakket kandisert appelsinskall
- 6. 1/3 kopp mel
Fremgangsmåte
- 11. I en kjele blander du sammen 1/2 kopp tung fløte og sukker, samt 3 spiseskjeer smør, og lar blandingen koke opp. Ta den av varmen og rør inn 1 1/4 kopper finhakkede mandler, 3/4 kopp finhakket kandisert appelsinskall og 1/3 kopp mel. Bruk en spiseskje til å legge deigen i små hauger med omtrent 3 tommers mellomrom på smurte og lett melete bakeark, og trykk hver haug flat med en våt slikkepott. Stek kokiene i en moderat ovn (ca. 175°C) i omtrent 10 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem hvile i ca. 5 minutter. Flytt kokiene over på en avkjølingsrist, la dem avkjøle helt, og smør dem med sjokoladeglasur. La dem avkjøle i kjøleskapet.
- 22. I en kjele blander du sammen 1/2 kopp tung fløte og sukker, samt 3 spiseskjeer smør, og lar blandingen koke opp. Ta den av varmen og rør inn 1 1/4 kopper finhakkede mandler, 3/4 kopp finhakket kandisert appelsinskall og 1/3 kopp mel. Bruk en spiseskje til å legge deigen i små hauger med omtrent 3 tommers mellomrom på smurte og lett melete bakeark, og trykk hver haug flat med en våt slikkepott. Stek kokiene i en moderat ovn (ca. 175°C) i omtrent 10 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem hvile i ca. 5 minutter. Flytt kokiene over på en avkjølingsrist, la dem avkjøle helt, og smør dem med sjokoladeglasur. La dem avkjøle i kjøleskapet.
- 33. Sjokoladeglasur Smelt 30 gram usøtet sjokolade og 30 gram søt koking sjokolade over dampende vann. Tilsett 2 spiseskjeer smør og 1 teskje honning, og rør glasuren til smøret er smeltet. For en enklere glasur kan du bruke smeltet bittersøt sjokolade.
- 44. Smelt 30 gram usøtet sjokolade og 30 gram søt koking sjokolade over dampende vann. Tilsett 2 spiseskjeer smør og 1 teskje honning, og rør glasuren til smøret er smeltet. For en enklere glasur kan du bruke smeltet bittersøt sjokolade.





