Jubileumskake med sjokolade, kulturmelklag, toffee og ristet mandel

Jubileumskake med sjokolade, kulturmelklag, toffee og ristet mandel

Lag en deilig anniversary sjokoladekake med lag av smørmelk, toppet med toffee og ristede mandler. Perfekt til spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp sukker, granulert
  • 2. 1 kopp mørkebrunt sukker
  • 3. 1 kopp mykt usaltet smør
  • 4. 3 egg
  • 5. 1 ss vaniljeekstrakt
  • 6. 1/3 kopp moste, modne, røde, skrelte tomater (hermetiske knuste tomater fungerer også)
  • 7. 1 kopp pluss 3 ss kakao
  • 8. 2 ½ kopper kakehvetemel
  • 9. 1 ts salt
  • 10. 1 ½ ts natron
  • 11. ½ ts bakepulver
  • 12. 2 kopper kulturmelk
  • 13. 2 kopper kremfløte, delt
  • 14. 340 g bittersøt sjokolade, hakket
  • 15. ¼ kopp usaltet smør, mykt
  • 16. 4 oz kremost, myknet
  • 17. 2 ss kulturmelk, pluss mer ved behov
  • 18. En klype salt
  • 19. ½ ts vaniljeekstrakt
  • 20. 1 ts fersk sitronjuice
  • 21. Melis
  • 22. 1 kopp skivede mandler, ristet
  • 23. 1 kopp toffee-biter
  • 24. Sjokoladekrøller, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel tre 23-centimeters kakeformer. Kutt bakepapir i sirkler som passer til bunnen av formene, og legg dem i bunnen av kakeformene.
  2. 22. I en standmikser, tilsett begge sukkertypene og smøret, og kjør til det er lyst og kremaktig. Pisk inn egg, vanilje og tomater. I en stor separat bolle, bland kakao, kake-mel, salt, natron og bakepulver.
  3. 3Pisk kakao-blandingen inn i smør-blandingen, vekselvis med kulturmelk, i tre omganger. Hell deigen i de forberedte formene. Stek kakene i 32 til 35 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og toppene på kakene spretter tilbake ved berøring. La kakene avkjøle i 15 minutter. Fjern forsiktig fra formene og avkjøl helt på avkjølingsrist.
  4. 43. I mellomtiden, lag den piskede ganache-fyllet: I en stor kjele, varm opp 2,5 dl krem til kokepunktet. Rør inn sjokoladen. Dekk til og la det stå i 5 minutter. Pisk til glatt. La ganachen avkjøle helt. I en separat bolle, pisk resten av kremfløten (2,5 dl) til myke topper dannes. Rør inn ganache-blandingen, og vend forsiktig for å unngå å slå ut luften. Sett i kjøleskapet til montering.
  5. 54. Lag glasuren ved å blande smør og kremost i en stor bolle. Pisk til det er luftig. Rør inn kulturmelk, salt, vanilje og sitronjuice. Pisk inn nok av melis, 1/2 kopp av gangen, til glasuren er lys og luftig, og tilsett mer kulturmelk om nødvendig.
  6. 65. For å montere kaken, trim toppen av kakene med en serrated kniv slik at de er helt jevne og flate. Plasser et kakelag på kakefatet. Smør over halv