Popovers

Popovers

Lær hvordan du lager perfekte popovers med denne enkle oppskriften. Ideell for frokost eller brunch, og rask å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje usaltet smør, smeltet, pluss litt mer til å smøre formen
  • 2. 1 kopp hvetemel
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 2 store egg
  • 5. 1 1/4 kopper melk

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Smør lett og mel en popoverform. I en stor bolle, visp sammen mel og salt. I en separat, middels stor bolle, visp sammen egg, melk og 1 spiseskje varmt smør. Hell det over melblandingen, og vend forsiktig til det er akkurat blandet. Fyll popoverformene to tredjedeler til tre fjerdedeler fulle. Sett formene i ovnen, og stek i 15 minutter. Senk temperaturen til 180 grader Celsius, og stek ytterligere 20 minutter, til de er godt brune og sprø. Ta popoverene ut av ovnen, og løsne dem forsiktig på en rist. Stikk hull i sidene med en skarp kniv for å slippe ut damp, og server umiddelbart.