
Egg og saltstekt fransk toast med ost og asparges
oppskrift på smakfull egg- og saltstekt fransk toast med ost og asparges, perfekt for en deilig frokost eller brunch
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 ss usaltet smør, delt
- 6 skiver (1 tomme tykke) gammelt fransk brød
- 1 kopp hel melk
- 3 egg, delt
- 1 klype malt muskatnøtt
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- 1 stilk asparges, hakket
- 1 ss olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en bakeform på 1 liter med 1 teskje smør.
- 2Legg brødskivene i ett lag i bakeformen.
- 3Visp melk, 1 egg, muskatnøtt, salt og pepper sammen i en bolle. Hell det over brødskivene. Strø parmesanost på toppen. La det stå til melken har blitt absorbert, ca. 15 til 30 minutter. Fordel de resterende 2 teskjeene smør over parmesanen.
- 4Vend asparges med olivenolje i en bolle. Fordel dem på et stekebrett. Krydre med salt og pepper.
- 5Stek brødskivene i den forvarmede ovnen til de er puffet opp, ca. 10 minutter. Sett aspargesen i ovnen. Fortsett å steke brødskivene til de er gylne, ca. 10 minutter til.
- 6Fyll en stor kjele med 5–7,5 cm vann og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav for å få en forsiktig småkoking.
- 7Knekk ett egg i en liten bolle, og slipp det forsiktig ned i det småkokende vannet, hold bollen rett over vannflaten. Gjør det samme med det andre egget. Kok eggene til hviten er fast og plommen har tyknet, men fortsatt er rennende, ca. 2 ½ til 3 minutter. Ta eggene opp med en hullsleiv.
- 8Fordel brødet på to tallerkener. Topp hver porsjon med et posjert egg. Krydre med salt og pepper. Server aspargesen ved siden av.





