Grillet tomatsuppe med grillede ostesmørbrød

Grillet tomatsuppe med grillede ostesmørbrød

en smakfull oppskrift på grillede tomatsupper servert med sprø grillede ostesmørbrød. perfekt for en varmende sommer- eller vintermiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Ekstra virgin olivenolje, til å smøre grillristene og dryppe over
  • 1,36 kg plommetomater, delt i to gjennom stilkenden
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 middels stor løk, skåret i 1/4-tommers runde skiver
  • 1 ss usaltet smør pluss 2 ss smeltet smør
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts ferske timianblader, finhakket
  • 6 store ferske basilikumblader
  • 1/3 kopp kremfløte
  • Sukker, til smaksetting, valgfritt
  • Fire skiver med 1/2 tommers tykkelse av crusty brød
  • 8 skiver Havartipølse

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en grill til koking over middels høy varme. Pensle grillristene lett med olje.
  2. 2Drypp olivenolje på skjæreflatene av tomathalene og strø over salt og pepper. Legg dem med skjæreflatene ned på grillen til de har fått veldig mørke grillmerker, omtrent 8 minutter. Vend forsiktig og grill på skinnsiden for å få litt brent smak, ca. 2 minutter.
  3. 3Lett drypp litt olivenolje på et stykke aluminiumsfolie. Legg løkrundene i ett lag på folien. Drypp litt mer olivenolje over og strø på salt og pepper. Legg foliearket på grillristene. Grill til løken får mørke brente merker på begge sider, ca. 5 minutter per side. Skru ned varmen til middels for å lage grillet ostesmørbrød.
  4. 4Varm opp 1 ss smør i en stor kjele eller en nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett de grillede løkene og kok til de er myke og gjennomsiktige, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og timian; rør i ca. 1 minutt. Tilsett tomatene og all saften, og mos tomatene med en tresleiv for å bryte dem opp litt. Tilsett 2 kopper vann, 2 ts salt og litt mer svart pepper. Kok opp suppen, skru ned varmen og la den småkoke i ca. 15 minutter. Ta suppen av varmen, og rør inn basilikumbladene. Kjør forsiktig suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Når den er klar til servering, la suppen småkoke igjen og rør inn fløten. Smak til med krydder. Tilsett mer salt om nødvendig. Hvis tomatene er for sure, kan du tilsette litt sukker etter smak.
  5. 5I mellomtiden lager du det grillede ostesmørbrødet: Pensle begge sider av hver brødskive med smør. Legg skivene på grillen; kok til de er pent ristet på undersiden, 3 til 5 minutter. Vend brødet og legg på to skiver ost på hver. Dekk til og la det koke til osten er smeltet og den andre siden er ristet, 2 til 3 minutter. Dryss litt pepper over hver ostesmørbrød. Server umiddelbart med suppen.