Dees date- og nøttebrød

Dees date- og nøttebrød

oppskrift på dee's date and nut bread - et smakfullt og næringsrikt brød med dadler og nøtter. Perfekt til frokost eller som snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper varmt vann
  • 1 1/2 kopper dadler, uten stein og hakket
  • 2 teskjeer natron
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1 teskje salt
  • 1 spiseskje smør, smeltet
  • 1 egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp hakkede valnøtter
  • 2 3/4 kopper hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en brødform.
  2. 2Hell det varme vannet over dadlene og la det stå til det er avkjølt.
  3. 3Sikt melet og natronet sammen, tilsett sukker og salt. Rør inn de avkjølte dadlene og vannet. Tilsett det smeltede smøret, det piskede egget, vaniljen og valnøttene. Bland godt. Hell røren i den forberedte formen.
  4. 4Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 1 time, eller til en kakepinne satt inn nær midten kommer ut ren. La brødet avkjøle i formen i 10 minutter. Ta brødet ut av formen og la det avkjøle på en avkjølingsrist.