
Dees date- og nøttebrød
oppskrift på dee's date and nut bread - et smakfullt og næringsrikt brød med dadler og nøtter. Perfekt til frokost eller som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper varmt vann
- 1 1/2 kopper dadler, uten stein og hakket
- 2 teskjeer natron
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 teskje salt
- 1 spiseskje smør, smeltet
- 1 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp hakkede valnøtter
- 2 3/4 kopper hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en brødform.
- 2Hell det varme vannet over dadlene og la det stå til det er avkjølt.
- 3Sikt melet og natronet sammen, tilsett sukker og salt. Rør inn de avkjølte dadlene og vannet. Tilsett det smeltede smøret, det piskede egget, vaniljen og valnøttene. Bland godt. Hell røren i den forberedte formen.
- 4Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 1 time, eller til en kakepinne satt inn nær midten kommer ut ren. La brødet avkjøle i formen i 10 minutter. Ta brødet ut av formen og la det avkjøle på en avkjølingsrist.




