Trefargede sjokoladekjeks

Trefargede sjokoladekjeks

Lær hvordan du lager deilige triple chocolate cookies med rik sjokoladesmak. Perfekt som småkaker eller dessert. Enkel oppskrift for sjokoladeelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakverk

Ingredienser

  • 1. 6 unser bittersøt sjokolade, grovhakket
  • 2. 2 unser usøtet sjokolade, grovhakket
  • 3. 2 teskjeer instant espressopulver, for eksempel Medaglia D'Oro
  • 4. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer hvetemel
  • 5. 1/4 teskje bakepulver
  • 6. 1/4 teskje fint salt
  • 7. 3/4 stykke (6 spiseskjeer) usaltet smør, lett myknet
  • 8. 1/2 kopp sukker
  • 9. 1/4 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 10. 2 store egg
  • 11. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 12. 1 kopp ristet pekannøtter, grovhakket
  • 13. 1/2 kopp semisøte sjokoladeknapper
  • 14. 1/2 kopp hvite sjokoladeknapper av beste kvalitet

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg bakepapir på bakebrettene og sett til side.
  3. 3Plasser den bittersøte og usøte sjokoladen sammen med espressopulveret i en middels stor bolle, og sett den over en kjele med småkokende vann. Smelt sjokoladen under omrøring av og til til den er glatt.
  4. 4Sikt sammen mel, bakepulver og salt over et stykke bakepapir eller voksark, eller i en liten bolle, og sett til side.
  5. 5I en bolle til en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, pisk smør, sukker og lyst brunt sukker til det er lett og luftig, ca. 2 minutter.
  6. 6Tilsett eggene ett om gangen, deretter vaniljeekstrakt, og pisk på høy hastighet i 1 minutt.
  7. 7På lav hastighet, pisk inn den smeltede sjokoladen og blandingen til det akkurat er blandet.
  8. 8Vend inn melet med en slikkepott til det akkurat er blandet.
  9. 9Rør inn pekannøtter og sjokoladeknapper. Røren vil være løs.
  10. 10Dekk til og sett i kjøleskapet til den er akkurat fast, ca. 30 minutter.
  11. 11Bruk en liten iskremkule (ca. 1 spiseskje) og legg rause spiseskjeer med røre på det forberedte bakepapiret, med 8 kjeks på hvert brett.
  12. 12Stek i 10 til 11 minutter. Overflaten vil være tørr og blank, men toppene og innsiden vil fortsatt være myke.
  13. 13Det vil ikke ta mer enn 10 til 11 minutter, så sett tiden.
  14. 14Avkjøl på bakebrettene i 2 minutter, før du flytter kjeksene over på en rist for å avkjøle i ytterligere 5 minutter.
  15. 15Gjenta med resten av røren.
  16. 16Disse kjeksene er best å spise samme dag de er laget.
  17. 17Pakk inn eventuelle rester godt i plastfolie og oppbevar i en lufttett beholder.