Bakte potetkroketter

Bakte potetkroketter

oppskrift på deilige baked potato croquettes, perfekte som forrett eller snacks. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor potet
  • 2 unser usaltet smør, myknet
  • 1/3 kopp hakket bacon, stekt og avrent
  • 2 ss rømme
  • 2 ss hel melk
  • 1 grønn løk, skivet tynt
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 terninger Cheddar- eller Jack-ost, ca. 2 unser
  • 1 egg, vispet
  • 1 ss hel melk
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 2 liter rapsolje

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en moseskive og en frityrgryte
  2. 2Til de stekte potetkrokettene: Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Vask og stek potetene på et stekebrett med kant eller i en stor kjele, til de er møre når du stikker med en gaffel, ca. 45 minutter. La dem avkjøle, og kjør dem gjennom en moseskive i en stor bolle. Tilsett smør, bacon, rømme, melk, grønn løk, salt og pepper. Bland godt sammen og form til 4 baller. Plasser en bit ost i midten av hver ball.
  3. 3Til eggeblandingen: Visp egg og melk sammen i en grunn skål. Ha melet i en annen grunn skål. Rull ballene først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt igjen i melet.
  4. 4Til steking: Varm opp rapsolje til 180°C (350°F) i en frityrgryte eller stor kjele. Friter krokettene i porsjoner i oljen til de er gyldne og varme i midten, ca. 3–4 minutter.