
Spaghetti med aubergine, butternut squash og reker
oppskrift på spaghetti med aubergine, butternut squash og reker - en smakfull og enkel middagsrett perfekt for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 stor løk, hakket
- 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 1 liten smørnutgresskar, skrelt, frø fjernet og kuttet i 1/2-tommers biter (ca. 5 kopper)
- 2 japanske auberginer, kuttet i 2,5 cm terninger
- 1 teskje tørket rosmarin, smuldret
- 1 spiseskje fersk timian, hakket
- 1 1/4 kopper tørr hvitvin
- 2 kopper fiskekraft, fersk eller tint, eller hermetisert grønnsaksbuljong
- 900 gram store, rå reker, skrellet og renset
- Salt og pepper
- 500 gram fersk spaghetti eller linguine med oransje farge
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett løk og sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og sautér i bare ett minutt. Tilsett squash, aubergine, rosmarin og timian, og sautér i 8 til 10 minutter. Hell i vinen og buljongen, og la det småkoke over middels høy varme. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til squashen er mør, og væsken er redusert til omtrent halvparten, med jevnlige røringer, i ca. 10 minutter. Tilsett reker og la det småkoke forsiktig til de nesten er kokt igjennom, med jevnlige røringer, i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 2I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann over høy varme. Tilsett pastaen og kok til den er al dente, ca. 5 minutter, og rør ofte. Sil av vannet.
- 3(Alternativt kan du bruke tørket pasta, som vil ta 8 til 10 minutter å koke.)
- 4Vend pastaen, squashblandingen og smøret i en stor bolle til væsken tykner litt og dekker pastaen. Overfør pastaen til en stor, flat serveringsskål og server.