Bo Kho (Krydret vietnamesisk oksegryte)

Bo Kho (Krydret vietnamesisk oksegryte)

Lær hvordan du lager den autentiske bo kho, en krydret vietnamesisk biffgryte. Perfekt for en varmende middag hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 stilk sitrongress
  • 2. 3 spiseskjeer fiskesaus (patis)
  • 3. 2 ½ spiseskjeer revet ingefær
  • 4. 2 spiseskjeer usøtet eplesaus
  • 5. 1 ½ teskje curry pulver
  • 6. 1 teskje kinesisk fem-spice pulver
  • 7. 1 laurbærblad
  • 8. 2 ½ pund storfekjøtt av brisket, skåret i 3,8 cm store biter
  • 9. 3 spiseskjeer ghee (klarnet smør)
  • 10. 1 løk, finhakket
  • 11. 2 bokser (ca. 410 g) hakkede tomater, drenert og knust med hendene
  • 12. kosher-salt etter smak
  • 13. 3 kopper vann
  • 14. 1 pund gulrøtter, skrellet og skåret i 2,5 cm biter
  • 15. ¼ kopp hakket fersk koriander (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Trim endene av sitrongresset og kutt det i 7,5 cm lange biter. Bank forsiktig med et tungt objekt til det er lett brunt.
  2. 22. Bland sitrongressstilk, fiskesaus, ingefær, eplesaus, karri, fem-spice-pulver og laurbærblad i en stor bolle. Tilsett storfekjøtt; bland godt slik at det blir dekket av marinaden. La det marinere i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  3. 33. Forvarm ovnen til 150 grader C (300 grader F).
  4. 44. Sil av overflødig marinade fra storfekjøttet, og spar sitrongress og laurbærblad.
  5. 55. Smelt ghee i en stor gryte (Dutch oven) over middels høy varme. Brun storfekjøttet i porsjoner til det er godt brunt, ca. 30 sekunder på hver side. Overfør kjøttet til en tallerken. Skru ned varmen til middels lav. Tilsett løk; la det surre og koke til det er mykt, ca. 5 minutter. Rør inn tomater og salt. La det småkoke til det har blitt en tykk pasta, 12–14 minutter.
  6. 66. Rør inn storfekjøttet, den reserverte sitrongressen og laurbærbladet i tomatpastaen. Øk varmen til middels og la det småkoke, rør ofte, til smakene har blandet seg, ca. 5 minutter. Øk varmen til høy. Tilsett vann og gulrøtter; kok opp.
  7. 77. Dekk til og la det småkoke i den forvarmede ovnen til storfekjøttet er mørt, ca. 2 ½ time. Pynt med koriander.