
Bo Kho (Krydret vietnamesisk oksegryte)
Lær hvordan du lager den autentiske bo kho, en krydret vietnamesisk biffgryte. Perfekt for en varmende middag hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 stilk sitrongress
- 2. 3 spiseskjeer fiskesaus (patis)
- 3. 2 ½ spiseskjeer revet ingefær
- 4. 2 spiseskjeer usøtet eplesaus
- 5. 1 ½ teskje curry pulver
- 6. 1 teskje kinesisk fem-spice pulver
- 7. 1 laurbærblad
- 8. 2 ½ pund storfekjøtt av brisket, skåret i 3,8 cm store biter
- 9. 3 spiseskjeer ghee (klarnet smør)
- 10. 1 løk, finhakket
- 11. 2 bokser (ca. 410 g) hakkede tomater, drenert og knust med hendene
- 12. kosher-salt etter smak
- 13. 3 kopper vann
- 14. 1 pund gulrøtter, skrellet og skåret i 2,5 cm biter
- 15. ¼ kopp hakket fersk koriander (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Trim endene av sitrongresset og kutt det i 7,5 cm lange biter. Bank forsiktig med et tungt objekt til det er lett brunt.
- 22. Bland sitrongressstilk, fiskesaus, ingefær, eplesaus, karri, fem-spice-pulver og laurbærblad i en stor bolle. Tilsett storfekjøtt; bland godt slik at det blir dekket av marinaden. La det marinere i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
- 33. Forvarm ovnen til 150 grader C (300 grader F).
- 44. Sil av overflødig marinade fra storfekjøttet, og spar sitrongress og laurbærblad.
- 55. Smelt ghee i en stor gryte (Dutch oven) over middels høy varme. Brun storfekjøttet i porsjoner til det er godt brunt, ca. 30 sekunder på hver side. Overfør kjøttet til en tallerken. Skru ned varmen til middels lav. Tilsett løk; la det surre og koke til det er mykt, ca. 5 minutter. Rør inn tomater og salt. La det småkoke til det har blitt en tykk pasta, 12–14 minutter.
- 66. Rør inn storfekjøttet, den reserverte sitrongressen og laurbærbladet i tomatpastaen. Øk varmen til middels og la det småkoke, rør ofte, til smakene har blandet seg, ca. 5 minutter. Øk varmen til høy. Tilsett vann og gulrøtter; kok opp.
- 77. Dekk til og la det småkoke i den forvarmede ovnen til storfekjøttet er mørt, ca. 2 ½ time. Pynt med koriander.