Bryst av kanin med karamellisert radicchio og salsa verde
oppskrift på mørt kaninkjøtt med karamellisert radicchio og frisk salsa verde. en raffinert rett for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 hele kaniner, skåret i lårstørrelse biter
- 4 kopper mel
- 1 ss finhakket timian
- 1 ss finhakket oregano
- Salt
- Pepper
- 4 generøse ss olivenolje
- 4 hvitløksfedd
- 1 bunt fersk rosmarin
- 2 hele rød chili
- 1 ½ kopper svarte oliven
- 1 flaske hvitvin
- 4 kopper kyllingkraft
- Persille, til pynt
- Karamellisert radicchio med salsa verde, oppskrift følger
- 4 hoder traviso-radicchio
- 2 ss olivenolje, pluss 1 kopp
- 3 kopper flatbladet persille
- ¼ kopp kapers
- 3 ansjosfiléter
- 1 sitron, presset
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
- 2I en lav skål, bland mel, timian, oregano, salt og pepper. Dypp kaninen i det krydrede melet og sett til side.
- 3I en stor gryte, stek olivenoljen, hvitløk, rosmarin og chili for å infusere oljen med smakene. Fjern rosmarin og chili og sett til side. Legg de krydrede kaninbitene i pannen og kok i 7 til 10 minutter, på begge sider, til kjøttet er gyllent. Legg den reserverte rosmarinen, hele chilier og hvitløk tilbake i pannen, og tilsett oliven, vin og kyllingkraft. Sett i ovnen og kok i 30 minutter.
- 4Når det er kokt, fjern kaninen fra gryten med en hullsleiv og legg den på et fat. Reduser den gjenværende væsken på høy varme til den dekker baksiden av en skje, og hell den over kaninen. Pynt med persille. Server med karamellisert radicchio og salsa verde.
- 5Del radicchiokoppene i to og stek dem i 2 spiseskjeer olivenolje på lav varme i 15 til 20 minutter, og snu dem av og til.
- 6I mellomtiden, blend sammen persille, kapers, ansjos, sitron og 1 kopp olivenolje i en blender. Hell salsa verde over den kokte radicchioen og server med kaninen.