Ristet lammelår av vårens lam med ovnsbakt hvitløk og rosmarinsaus, samt ratatouille med portobello og aubergine
oppskrift på saftig ovnsbakt lammelår med rosmarinsmak, servert med ovnsristet hvitløk og en smakfull ratatouille med portobello og aubergine for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 portobellos, stemmet og delt i to
- 2 asiatiske auberginer, delt på langs
- 1 zucchini, delt på langs
- 1 gul squash, delt på langs
- 1 rød løk, skrelt og skåret i tre deler på tvers
- 1 rød paprika, stemmet, frøet og delt i fire
- 1 jalapeño, frøet og delt på langs
- 1 kurv med cherrytomater, delt i to
- 1/4 kopp olivenolje
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 spiseskje rosmarin, finhakket
- 1 spiseskje basilikum, finhakket
- Salt og pepper
- 4 hvitløksfedd, ristet; papirsjell fjernet og kjernet ut
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 spiseskjeer fersk rosmarin, finhakket
- Salt og pepper, etter smak
- 1/2 kopp juice fra ratatouille
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 teskjeer fersk rosmarin, finhakket
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje knust svart pepper
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 (2,7 kg) lammelår, uten hoftebein
Fremgangsmåte
- 1Plasser portobellos, aubergine, squash, gule squash, løk, paprika, jalapeño og cherrytomater i en stor bolle. Tilsett olivenolje og vend godt. Krydre med salt og pepper. Fordel grønnsakene i ett lag på grillen. Grill over middels varme i 4 minutter. Vend og grill i ytterligere 4 minutter. Begynn med tomatene, og fjern deretter alle grønnsakene fra grillen. Legg grønnsakene på et skjærebrett og hakk dem grovt. Tilsett hvitløk, rosmarin, basilikum, salt og pepper etter smak. La det stå i en halv time. Etter en halv time, sil ut en halv kopp av saften fra grønnsakene og spar den til den ovnsbakte hvitløks- og rosmarinsaften.
- 2Kjør hvitløk, rosmarin, olivenolje og ratatouille-saften i en blender til en jevn puré. Krydre med salt og pepper.
- 3Bland hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en bolle eller morter, og knus det sammen. Tilsett olje og gni blandingen godt inn i lammekjøttet, slik at den presses inn i kjøttet. Tre lammekjøttet på spyd og plasser det på en rotisserie. Stek lammekjøttet i 1 ½ time over middels varme. Ta det av varmen og la det hvile i 10 minutter. Fjern benet og skjær lammelåret i skiver på ca. 0,6 cm tykkelse. Legg skivene i en sirkel rundt kanten av et serveringsfat. Plasser ratatouillen i midten og hell saften rundt lammekjøttet.