Torsk på cedarplanke
oppskrift på cedar plank tuna, en enkel og smakfull rett som passer perfekt for en sunn middag. lær hvordan du tilbereder laksen på grillen med cedar plank.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. Ubehandlet sedertreplate
- 2. 1 ubehandlet sedertreplate kuttet i 4 stykker
- 3. 4 (170–200 gram) tunfisksteaks
- 4. Salt og pepper
- 5. 2 ss ekstra jomfrolivolje pluss 2 ss
- 6. 1 ss fennikelfrø
- 7. 1 ss ekstra jomfrolivolje
- 8. 1 ss smør
- 9. 4 mellomstore fennikelknoller, skivet veldig tynt
- 10. 2 sjalottløk, skivet tynt
- 11. Salt og pepper
- 12. 1 ss hakkede persilleblader
- 13. 2 ss ekstra jomfrolivolje
- 14. 5 hvitløksfedd, skrelt og skivet tynt
- 15. 2 sjalottløk, skivet tynt
- 16. 2 jalapeñopepper, skivet i runder med frø
- 17. 20 små reker, skrelte
- 18. 1 kopp hvitvin
- 19. 1 kopp ferskpresset appelsinjuice
- 20. 4 blodappelsiner eller navelappelsiner, delt i segmenter
- 21. 1 ss hakkede persilleblader
- 22. 2 ss smør
- 23. 6 kopper melk
- 24. 1/4 kopp smør
- 25. 2 kopper hurtigkokende polenta
- 26. 2 kopper valnøtter, ristet
- 27. 1 kopp revet Parmesanost
- 28. Salt og pepper
- 29. Valnøttolje, til å dryppe over
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit).
- 22. Dypp sedertrekullene i vann og la dem trekke i minst 4 timer eller over natten.
- 33. Når ovnen er varm, forvarm trekullene i 5 minutter før du begynner med tunfisken.
- 44. Varm en stor stekepanne over høy varme. Krydre tunfisken på alle sider med salt og pepper, og gni den inn med olivenolje. Ha 2 spiseskjeer olivenolje i den varme stekepannen. Brun tunfisken på én side til den er godt brunet, ca. 4–6 minutter. Ta den ut av pannen og legg den på den forvarmede sedertrekullen med den brune siden opp. Plasser på et stekebrett med halvt ark. Sett det inn i ovnen og stek i 2 minutter (for medium rare), eller til ønsket stekegrad.
- 55. Varm en stor stekepanne over middels varme. Rist fennikelfrøene til de er lett brune og dufter godt. Ha i olivenolje og smør i den varme pannen. Når smøret smelter og begynner å bli brunt, tilsett den tynne skivede fenniken og sjalotten. Krydre fenniken med salt og pepper etter smak. Kok til fenniken blir noe myk og begynner å bli brun, ca. 8 minutter. Avslutt med hakket persille. Sett pannen til side og hold den varm til servering.
- 66. Reker Vinaigrette:
- 77. Varm opp en stor kjele over høy varme. Tilsett olivenolje. Ha i hvitløk, sjalottløk og chili, og pass på å ikke brenne hvitløken. Tilsett reker, hvitvin og appelsinjuice i pannen, dekk til og senk varmen til middels. Kok rekene til de er rosa, vær forsiktig så de ikke blir overkokte. Når rekene er ferdigkokte, ta dem ut med en hullsleiv og legg dem i en bolle. Reduser væsken til halvparten, og avslutt sausen med appelsinbiter, hakket persille og smør.
- 88. Valnøttpolenta:
- 99. Varm opp en stor, rettbunns panne over høy varme. Tilsett melk og smør, og krydre med salt og pepper. Kok opp. Rør inn polentaen gradvis med visp, og skru ned varmen til lav. Rør i 3–5 minutter. Vend inn halvparten av de hakkede valnøttene. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 1010. Montering:
- 1111. Legg noe av den stekte fenniken på den skårne sedertrekullen. Skjær tunfisken i skiver og legg dem oppå fenniken. Plasser trekullet på halve delen av en rektangulær tallerken. Hell rekesausen over tunfisken. Legg polentaen i en støpejernsform. Pynt med revet parmesan og riv resten av valnøttene over polentaen, og drypp med valnøttolje. Plasser formen på den andre halvdelen av tallerkenen. Gjenta prosedyren for de resterende porsjonene.