Lammelår med ben

Lammelår med ben

Lær hvordan du lager deilige lamb shanks med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag, egnet for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 gallon vann
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/2 kopp salt
  • 4 til 6 lammeknoker
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Hvitløkspulver, etter smak
  • Allsidig mel, til å vende kjøttet i
  • 2 til 3 unser extra virgin olivenolje
  • 1 (96 unser) boks knuste tomater
  • 2 gulrøtter, hakket
  • 3 selleristilker, hakket
  • 1 stor gul løk, hakket
  • 1 fedd fersk fennikel, hakket
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 1 kopp rødvin
  • 1 kopp appelsinjuice
  • 1/2 kopp ferskhakket italiensk persille, pluss kvister til pynt
  • 1/2 kopp ferskhakket oregano, pluss kvister til pynt
  • Italiensk ost, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For lakevannet:
  2. 2Plasser vann, sukker og salt i en stor beholder. Tilsett forsiktig lammeknokene og la dem ligge i bløt i 24 timer.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  4. 4Ta knokene opp av lakevannet og tørk dem forsiktig. Krydre med salt, pepper og hvitløk etter smak.
  5. 5Vend knokene i mel og stek dem i 2–3 unser extra virgin olivenolje i en middels stor stekepanne over middels høy varme til de er gyldne, ca. 5 minutter på hver side.
  6. 6Legg knokene i en stekeplate sammen med de knuste tomatene.
  7. 7I samme stekepanne som knokene ble stekt i, sautér gulrøtter, selleristilker, løk, fersk fennikel og hvitløk til de er møre, ca. 5 minutter over middels høy varme. Ta av varmen og tilsett i stekeformen.
  8. 8Deglaser stekepannen med 1 kopp rødvin og appelsinjuice hver. La det koke inn til halvparten og hell det over i stekeformen.
  9. 9Tilsett 1/2 kopp fersk italiensk persille og fersk oregano i stekeformen. Dekk til og stek i ovnen i 2 timer, eller til kjøttet er mørt. Etter 1 time, snu knokene og dekk til igjen, slik at de er godt dekket av sausen.
  10. 10Pynt med ferske oregano- og persillekvister og din favoritt-italienske ost. Beste servering med polenta!