
Lammelår med ben
Lær hvordan du lager deilige lamb shanks med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag, egnet for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 gallon vann
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 kopp salt
- 4 til 6 lammeknoker
- Salt og nykvernet svart pepper
- Hvitløkspulver, etter smak
- Allsidig mel, til å vende kjøttet i
- 2 til 3 unser extra virgin olivenolje
- 1 (96 unser) boks knuste tomater
- 2 gulrøtter, hakket
- 3 selleristilker, hakket
- 1 stor gul løk, hakket
- 1 fedd fersk fennikel, hakket
- 4 hvitløksfedd, hakket
- 1 kopp rødvin
- 1 kopp appelsinjuice
- 1/2 kopp ferskhakket italiensk persille, pluss kvister til pynt
- 1/2 kopp ferskhakket oregano, pluss kvister til pynt
- Italiensk ost, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For lakevannet:
- 2Plasser vann, sukker og salt i en stor beholder. Tilsett forsiktig lammeknokene og la dem ligge i bløt i 24 timer.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 4Ta knokene opp av lakevannet og tørk dem forsiktig. Krydre med salt, pepper og hvitløk etter smak.
- 5Vend knokene i mel og stek dem i 2–3 unser extra virgin olivenolje i en middels stor stekepanne over middels høy varme til de er gyldne, ca. 5 minutter på hver side.
- 6Legg knokene i en stekeplate sammen med de knuste tomatene.
- 7I samme stekepanne som knokene ble stekt i, sautér gulrøtter, selleristilker, løk, fersk fennikel og hvitløk til de er møre, ca. 5 minutter over middels høy varme. Ta av varmen og tilsett i stekeformen.
- 8Deglaser stekepannen med 1 kopp rødvin og appelsinjuice hver. La det koke inn til halvparten og hell det over i stekeformen.
- 9Tilsett 1/2 kopp fersk italiensk persille og fersk oregano i stekeformen. Dekk til og stek i ovnen i 2 timer, eller til kjøttet er mørt. Etter 1 time, snu knokene og dekk til igjen, slik at de er godt dekket av sausen.
- 10Pynt med ferske oregano- og persillekvister og din favoritt-italienske ost. Beste servering med polenta!