Ristet porchetta

Ristet porchetta

Lær hvordan du lager en perfekt roasted porchetta med denne enkle oppskriften. Ideell for spesielle anledninger og helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hel svinebog (ben fjernet av slakter)
  • 1/2 kopp ekstra jomfrolivolje
  • 1/4 kopp hakket hvitløk
  • 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 1/4 kopp hakket fersk rosmarin
  • 1/4 kopp hakket fersk salvie
  • 2 spiseskjeer fersk malt fennikelfrø
  • 2 spiseskjeer finrevet sitronskall og appelsinskall
  • 1/4 kopp kosher salt
  • 2 spiseskjeer nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: kjøttnor (butchers twine)
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  4. 4Bruk en skarp kniv og skjær opp svinenakken, følg fettkappen, til du kan rulle den ut flat.
  5. 5Lag en pasta av olivenolje, hvitløk, ferske urter, fennikelfrø og finrevet sitrusskall.
  6. 6Ta halvparten av saltet og strø det over den utstikkende innsiden av svinenakken.
  7. 7Gjør det samme med halvparten av svart pepper.
  8. 8Fordel urtepastaen jevnt over svinenakken.
  9. 9Rull kjøttet sammen igjen, slik at det danner en stor pinwheel av svinekjøtt og urter.
  10. 10Fest svinenakken med kjøttnor.
  11. 11Strø resten av saltet og pepperet over utsiden av steken.
  12. 12Plasser steken på en stekerist i en langpanne.
  13. 13Sett inn steken i ovnen og stek i 3 ½ til 4 timer, eller til kjernetemperaturen er 60 grader Celsius.
  14. 14La den avkjøle litt og skjær i skiver.