
Ristet porchetta
Lær hvordan du lager en perfekt roasted porchetta med denne enkle oppskriften. Ideell for spesielle anledninger og helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1 hel svinebog (ben fjernet av slakter)
- 1/2 kopp ekstra jomfrolivolje
- 1/4 kopp hakket hvitløk
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 1/4 kopp hakket fersk rosmarin
- 1/4 kopp hakket fersk salvie
- 2 spiseskjeer fersk malt fennikelfrø
- 2 spiseskjeer finrevet sitronskall og appelsinskall
- 1/4 kopp kosher salt
- 2 spiseskjeer nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: kjøttnor (butchers twine)
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 4Bruk en skarp kniv og skjær opp svinenakken, følg fettkappen, til du kan rulle den ut flat.
- 5Lag en pasta av olivenolje, hvitløk, ferske urter, fennikelfrø og finrevet sitrusskall.
- 6Ta halvparten av saltet og strø det over den utstikkende innsiden av svinenakken.
- 7Gjør det samme med halvparten av svart pepper.
- 8Fordel urtepastaen jevnt over svinenakken.
- 9Rull kjøttet sammen igjen, slik at det danner en stor pinwheel av svinekjøtt og urter.
- 10Fest svinenakken med kjøttnor.
- 11Strø resten av saltet og pepperet over utsiden av steken.
- 12Plasser steken på en stekerist i en langpanne.
- 13Sett inn steken i ovnen og stek i 3 ½ til 4 timer, eller til kjernetemperaturen er 60 grader Celsius.
- 14La den avkjøle litt og skjær i skiver.