
Kylling- og svartbønne-chili
Lær hvordan du lager en deilig og enkel chicken and black bean chili. Perfekt for en mettende middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer kokende olje
- 3 store, skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar – skåret i 2,5 cm biter
- havsalt etter smak
- 1 spiseskje chilipulver, eller etter smak
- 1/2 spiseskje malt spisskummen, eller etter smak
- 1 tørket chipotle chili, malt til pulver
- svart pepper etter smak
- 1/2 teskje cayennepepper, malt
- 1 liten gul løk, hakket
- 1 middels grønn paprika, hakket
- 1 middels gul paprika, hakket
- 5 kopper vann
- 1 boks kidneybønner (ca. 425 g), uten å helle av væsken
- 1 boks svarte bønner (ca. 425 g), uten å helle av væsken
- 1 boks mais (ca. 310 g), avrent
- 1 teskje grønnsakssaus (f.eks. Tabasco®)
- 1 boks (ca. 170 g) ristet hvitløks-tomatpuré
- 1 bunt fersk koriander, hakket
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor gryte over middels varme. Legg kyllingen i gryten; brun den på alle sider. Krydre med havsalt, chilipulver, spisskummen, malt chipotle, svart pepper og cayennepepper. Bland inn løk, grønn paprika og gul paprika. Hell i omtrent 3 kopper vann, og la det småkoke i 10 minutter, til omtrent halvparten av vannet har fordampet.
- 2Bland kidneybønner, svarte bønner og mais inn i gryten. Krydre med grønnsakssaus. Skru ned varmen til lav, og bland inn de resterende 2 koppene vann og tomatpuré. La det småkoke under omrøring av og til i 30 minutter, eller til det har tyknet. Topp med koriander før servering.