Klassisk stekt kylling

Klassisk stekt kylling

Lær hvordan du lager en klassisk, crispy stekt kylling med denne enkle oppskriften. Perfekt til middag eller helgefeiring!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper kulturmelk
  • 2 teskjeer sukker
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • Noen dråper hot sauce (anbefalt: Tabasco)
  • 1 hel kylling (ca. 1,8 kg), delt i 8 eller 10 stykker
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 kopp maisstivelse
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 teskje røkt søt paprika
  • 1/4 teskje chilide arbol-pulver
  • 1 3/4 kopp kaldt vann
  • 10 kopper rapsolje
  • Fin sjøsalt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For marinaden: I en stor bolle blander du kulturmelk, sukker, salt og hot sauce til det er godt blandet. Tilsett kyllingen og vend den godt i marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, og opp til 24 timer, og vend den av og til.
  3. 3Ta kyllingen ut av kulturmelk-marinen og tørk den godt med kjøkkenpapir. Plasser kyllingen på en rist over et stekebrett med kant, og la den hvile ved romtemperatur i 30 minutter før du steker den.
  4. 4For røren: I en stor bolle visper du sammen mel, maisstivelse, bakepulver, salt, pepper, paprika og chile de arbol til det er godt blandet. Tilsett vann litt etter litt og visp til røren er glatt. La røren stå ved romtemperatur i 15 minutter.
  5. 5Varm opp oljen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i en stor gryte eller en nederlandsk ovn. Overfør halvparten av kyllingen til røren. Ta ut kyllingen, ett stykke av gangen, og la overflødig røre renne av før du forsiktig legger den i oljen. Stek kyllingen, juster varmen etter behov for å holde oljetemperaturen mellom 150 og 160 grader Celsius (300–325 grader Fahrenheit), til den er dyp gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 12 minutter. La kyllingen renne av på kjøkkenpapir, og overfør den deretter til en rist over et stekebrett med kant. Krydre med litt fint havsalt. Sett oljen tilbake til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) og gjenta med resten av kyllingen.