Portugisisk fisker

Portugisisk fisker

Lær hvordan du lager en tradisjonell portugisisk fiskerrett med vår enkle oppskrift. Perfekt for sjømatelskere og til helgekosen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 rød paprika, skivet i tynne skiver
  • 1 stor spansk løk, skivet i tynne skiver
  • 1 kopp kyllingbuljong
  • 1 pund hakket chouriço
  • 1 pund hakket linguica
  • 1/2 kopp grønnsaksjuice (anbefalt: V8)
  • 1/4 kopp paprika (krydder)
  • 1/4 kopp cayennepepper
  • 8 egg
  • 1/4 kopp vann
  • 2 spiseskjeer smør
  • 280 gram jalapeño-ost, revet
  • Portugisiske engelskmuffins

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten kjele, over høy varme, kombiner de skivede paprikaene, løken og kyllingkraften, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til det er sprøtt og mørt, ca. 3 minutter.
  2. 2Tilsett chorizo, linguica, grønnsaksjuice, paprika og cayennepepper i paprika-blandingen. Bland godt. Dette kan lages 1 eller 2 dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
  3. 3I en middels stor bolle, visp eggene med 1/4 kopp vann. I en stor stekepanne over middels varme, smelt 2 ss smør. Tilsett eggene og den krydrede pølseblandingen, sammen med den revne osten. Rør forsiktig til eggene er kokte og luftige, ca. 5 minutter. Server med ristet portugisisk engelsk muffins.