Ris og saus

Ris og saus

Lær hvordan du lager deilig ris med saus. En enkel oppskrift som passer til hverdag og fest. Perfekt for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp tørkede svarte øyne-bønner, renset og utvalgt
  • 2 spiseskjeer baconfett
  • 1 teskje salt
  • 1 kopp hvetemel, pluss mer om nødvendig
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 kopper ris, kokt etter pakkens anvisninger

Fremgangsmåte

  1. 1Legg erter i en middels stor kjele og dekk med kaldt vann. Tilsett 1 spiseskje baconfett og salt. La det småkoke til ertene er møre, ca. 1 time.
  2. 2Fjern fra varmen, sil av vannet og sett til side.
  3. 3I en middels støpejernspanne som står over middels varme, tilsett den resterende 1 spiseskje baconfett, melet og litt salt og pepper. Rør konstant i melet til det akkurat begynner å bli dypt gyllent og ligner peanøttsmør.
  4. 4Tilsett 2 1/4 kopper vann, og fortsett å røre, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Fortsett å røre til sausen er tykk og boblende.
  5. 5Ha de kokte ertene i sausen og skru ned varmen til lav. La det småkoke i ytterligere 10 minutter, og tilsett mer mel eller vann om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens. Smak til med salt og server over ris.