
Ris og saus
Lær hvordan du lager deilig ris med saus. En enkel oppskrift som passer til hverdag og fest. Perfekt for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp tørkede svarte øyne-bønner, renset og utvalgt
- 2 spiseskjeer baconfett
- 1 teskje salt
- 1 kopp hvetemel, pluss mer om nødvendig
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 kopper ris, kokt etter pakkens anvisninger
Fremgangsmåte
- 1Legg erter i en middels stor kjele og dekk med kaldt vann. Tilsett 1 spiseskje baconfett og salt. La det småkoke til ertene er møre, ca. 1 time.
- 2Fjern fra varmen, sil av vannet og sett til side.
- 3I en middels støpejernspanne som står over middels varme, tilsett den resterende 1 spiseskje baconfett, melet og litt salt og pepper. Rør konstant i melet til det akkurat begynner å bli dypt gyllent og ligner peanøttsmør.
- 4Tilsett 2 1/4 kopper vann, og fortsett å røre, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Fortsett å røre til sausen er tykk og boblende.
- 5Ha de kokte ertene i sausen og skru ned varmen til lav. La det småkoke i ytterligere 10 minutter, og tilsett mer mel eller vann om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens. Smak til med salt og server over ris.