
Blackened Chicken Alfredo Pizza
Lær hvordan du lager en deilig blackened chicken alfredo pizza med krydret kylling og kremet ost. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp varmt vann
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 1 (.25 unser) pakke tørrgjær
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3 kopper hvetemel
- 1 teskje salt
- 6 skiver bacon (valgfritt)
- 6 spiseskjeer smør
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 1/2 kopper kremfløte
- 2 eggeplommer
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
- 1/2 kopp ferskrevet Romanoost
- 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 1/2 teskje paprika
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1/4 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje tørket timian, smuldret
- 1/8 teskje salt
- 1/8 teskje malt hvit pepper
- 1/8 teskje løkpulver
- 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 kopp revet mozzarellaost, eller mer etter ønske
- 1/2 kopp babyspinatblader
- 3 spiseskjeer ferskrevet Parmesanost
- 1 roma (plomme) tomat, hakket
Fremgangsmåte
- 1Bland vann, sukker, gjær og 2 spiseskjeer vegetabilsk olje i en stor kjøkkenmaskin med eltekrok i noen sekunder på lav hastighet. Stopp maskinen og tilsett melet og saltet. Start maskinen på lav hastighet og bland til melet er innarbeidet i gjærblandingen; øk hastigheten til middels-lav og elt deigen til den er elastisk og glatt, ca. 10–12 minutter. Dryss litt mel over deigen av og til hvis den setter seg fast i kantene av bollen.
- 2Form deigen til en ball og legg den i en oljet bolle; vend deigen i bollen flere ganger for å olje overflaten. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle, sett den på et lunt sted, og la den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter til 1 time.
- 3Kok baconet i en stor, dyp stekepanne på middels høy varme til det er jevnt brunt, ca. 10 minutter; la det renne av på et papirhåndkle og avkjøl. Hakk baconet og sett til side.
- 4Smelt smør i en kjele på middels-lav varme. Kok hvitløken i det smeltede smøret til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Rør inn fløten i smørblandingen. Tilsett eggeplommene og visp sammen med smørblandingen til det er jevnt. Rør inn ½ kopp Parmesanost, Romanoost og muskatnøtt; smak til med salt. La sausen småkoke på lav varme, og rør til osten har smeltet og sausen har tyknet, ca. 3–5 minutter. Ta av varmen og sett til side.
- 5Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 6Bland paprika, cayennepepper, spisskummen, timian, 1/8 teskje salt, hvit pepper og løkpulver i en bolle. Gni inn den ene siden av hver kyllingbryst med krydderblandingen. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stekepanne på høy varme. Brun kyllingbrystene, med kryddersiden ned, i den varme oljen til krydderet nesten blir svart, ca. 1 minutt per side; overfør til et stekebrett.
- 7Stek kyllingbrystene i den forvarmede ovnen til de ikke lenger er rosa i midten, og et kjøtttermometer satt inn i den tykkeste delen av brystet viser minst 70 grader C (160 grader F), i 5–10 minutter; sett til side.
- 8Slå ned pizzadeigen og kjevle den ut på en melet arbeidsflate. Form pizzabunnen på en stor pizzastein eller et tungt bakebrett. Prikk flere hull i bunnen med en gaffel for å slippe ut damp.
- 9Stek bunnen i ovnen til den er lett kokt på toppen, ca. 5–7 minutter. Ta ut av ovnen og fordel et lag Alfredo-saus over bunnen. Fordel mozzarellaosten jevnt over sausen. Skjær de brente kyllingbrystene i skiver og legg dem over mozzarellaosten. Strø pizzaen med spinatblader og hakket bacon. Topp med 3 spiseskjeer Parmesanost.
- 10Sett pizzaen tilbake i ovnen og stek til mozzarellaosten er smeltet og lett brunet, ca. 15–20 minutter. Strø over hakkede Roma-tomater før servering.