
Ribbe av lam med pistachio-kruste
oppskrift på pistachio crusted rack of lamb. en enkel og smakfull rett som passer til spesielle anledninger eller helgekos. lær hvordan du lager den perfekte retten med nøtter og krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 lammeracks, trimmet
- 1 teskje herbes de Provence
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 2/3 kopp hakkede pistasjnøtter
- 2 spiseskjeer tørre brødsmuler
- 1 spiseskje smør smeltet
- 1 teskje olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 3 spiseskjeer Dijon-sennep
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Legg et bakepapir eller aluminiumsfolie på en stekeplate. Krydre hver lammerygg rikelig med herbes de Provence, salt og svart pepper.
- 2Varm opp olje i en stor stekepanne på høy varme. Legg lammestykkene i pannen og stek, og brun dem på alle sider, i 6 til 8 minutter. Overfør lammestykkene til en bakeplate dekket med aluminiumsfolie; sett til side.
- 3Rør sammen pistasjnøtter, brødsmuler, smør, olivenolje, en klype salt og svart pepper i en bolle. Smør sennep på den fete siden av hver lammerygg. Trykk pistasjblandingen på toppen av sennepen. Stek i den forvarmede ovnen til skorpen er gyllen og lammekjøttet er rosa i midten, i 20 til 25 minutter. Overfør til en tallerken og la hvile i 10 minutter før du skjærer i det.