
Pommes Anna
oppskriften på pommes anna, en klassisk fransk potetrett som er perfekt for helgen. lær hvordan du lager sprø og gyllen pommes anna hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 pund russetpoteter, skrellet, i en bolle med kaldt vann
- 2. 4 til 6 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 3. 1 1/2 teskje kosher-salt
- 4. Nykvernet svart pepper
- 5. 1/8 teskje nyrevet muskatnøtt
- 6. Revet Parmesan
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Smelt smøret i en liten kjele.
- 33. Varm opp en middels stor non-stick- eller godt innarbeidet støpejernspanne over middels til middels lav varme. Med en skarp kniv eller rivjern, skjær potetene så tynt som mulig. Tørk potetskivene med et kjøkkenpapir. Begynn å legge ett lag med overlappende potetskiver i sirkler i bunnen av pannen. Hell det klare smøret over potetskivene, og la de melkeaktige stoffene bli igjen i bunnen av kjelen. Gjenta prosessen to ganger til, slik at det blir tre lag. Drypp litt av smøret over hvert lag og krydre lagene, med veksling mellom salt, pepper og muskatnøtt. La det koke på lav varme til potetene er gylne på bunnen og sprø rundt kantene, ca. 25 til 30 minutter. Rist pannen forsiktig frem og tilbake flere ganger under kokingen for å unngå at det setter seg fast.
- 44. Hell av overflødig smør i en liten skål og sett til side. Plasser et flat lokk som har samme diameter som pannen over potetene. Hold lokket fast og snu forsiktig opp ned. Tilsett det reserverte smøret i pannen og skyv potetene tilbake i pannen. Sett pannen i ovnen og stek i 25 til 30 minutter. Rist pannen forsiktig frem og tilbake flere ganger under stekingen for å forhindre at potetene setter seg fast. Bunnsiden skal være gyllen og sprø, og potetene gjennomkokte. Hell av eventuelt fett som er igjen i pannen, og skyv potetkaken over på et serveringsfat. Skjær i båter, dryss over litt revet parmesanost, og server.