
Gresskar-skje-brød
oppskrift på pumpkin spoon bread, en myk og smakfull høstdessert med gresskar. perfekt for helgefrokosten eller som en søt avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper helmelk
- 2. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
- 3. 2 teskjeer kosher salt
- 4. 1 kopp steinmalt gult maismel
- 5. 1 kopp hermetisk rent gresskarpuré
- 6. 3 store egg, separert
- 7. 1 spiseskje hakket frisk gressløk
- 8. 1/2 teskje hakket frisk timian
- 9. 1/2 teskje malt kanel
- 10. 1/4 teskje cayennepepper
- 11. 1/4 teskje malt ingefær
- 12. 1/4 teskje malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Kok opp melk, smør og salt i en middels kjele. Reduser varmen, visp gradvis inn maismelet, og la det småkoke under omrøring til det tykner, ca. 2 minutter. Ta av varmen; visp inn gresskarpuré. Visp eggeplommer, gressløk, timian, kanel, cayennepepper, ingefær og muskatnøtt i en stor bolle. Visp inn maismeletblandingen. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggehvitene i en middels bolle til myke topper dannes. Vend 1/4 av eggehvitene inn i røren, og vend deretter forsiktig inn resten. Hell røren i en 23x13 cm brødform. Stek til brødet er stivnet og begynner å trekke seg fra sidene av formen, ca. 30–40 minutter. La det avkjøle litt før servering.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Kok opp melk, smør og salt i en middels kjele. Reduser varmen, visp gradvis inn maismelet, og la det småkoke under omrøring til det tykner, ca. 2 minutter. Ta av varmen; visp inn gresskarpuré.
- 33. Visp eggeplommer, gressløk, timian, kanel, cayennepepper, ingefær og muskatnøtt i en stor bolle. Visp inn maismeletblandingen.
- 44. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggehvitene i en middels bolle til myke topper dannes. Vend 1/4 av eggehvitene inn i røren, og vend deretter forsiktig inn resten. Hell røren i en 23x13 cm brødform. Stek til brødet er stivnet og begynner å trekke seg fra sidene av formen, ca. 30–40 minutter. La det avkjøle litt før servering.