
Risgrøt
Lær hvordan du lager klassisk riskrem med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til helgen eller hverdagskos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 kopper kokt hvit ris (kan være rester)
- 2 kopper melk med 1 prosent fett
- 1 kanelstang
- 1/2 kopp eggerstatning
- 3/4 kopp sukkererstatning (anbefalt: Splenda)
- 1 teskje malt kanel, pluss ekstra til pynt
- 1/2 kopp rosiner
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, rør sammen ris og melk. Tilsett kanelstang og la det småkoke over middels-lav varme, mens du visper for å unngå at det setter seg fast. Tilsett eggeerstatning og kok til det er akkurat gjennomvarmt (ikke la eggene koke). Rør inn sukkererstatningen og fortsett å koke over middels-lav varme til blandingen tykner, ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen og fjern kanelstangen. Tilsett malt kanel og rør inn rosiner. Hell riskremen i 6 små former eller serveringskopper. Strø et lite dryss malt kanel på toppen, hvis ønskelig. Server varm eller sett i kjøleskapet til den er avkjølt, og server kald.