
Florentinerne
lær hvordan du lager florentines, sprø og søte småkaker med mandel og sjokolade, perfekt til kaffen eller som gave. enkel oppskrift og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 5 unser sukker
- 2. 5 unser smør
- 3. 1 ½ unser honning
- 4. 1 ¾ unser piskekrem
- 5. 6 unser mandler, finhakket
- 6. 1 unser kandisert appelsinskall, hakket
- 7. ¾ unser brødmel
- 8. ½ unser vanilje
- 9. ¼ unser salt
- 10. Krem til paibunn, valgfritt, se Kok’s Note*
- 11. Smeltet sjokolade, valgfritt, se Kok’s Note*
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Bland sukker, smør, honning og kremfløte i en kjele. Kok opp ingrediensene. Ta kjelen av varmen og tilsett mandler, kandisert appelsinskall, brødmel, vanilje og salt. Bland godt.
- 33. Skje blandingen ut i porsjoner med spiseskjeer, med 7,5 cm mellomrom, på en smurt eller bakepapirkledd plate.
- 44. Stek i 10 minutter. Rull de avkjølte florentinerne til ønsket form.