Hello Fresh Mobile Banner
gjærvafler

gjærvafler

lær hvordan du lager deilige gjærvafler med denne enkle oppskriften. perfekt til frokost, brunch eller som dessert. enkel å følge steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper melk
  • 1 pakke (0,25 unser) tørrgjær
  • 1/2 kopp varmt vann (45°C)
  • 1/2 kopp smør, smeltet
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje hvitt sukker
  • 3 kopper siktet, ubleket hvetemel
  • 2 egg, lett pisket
  • 1/2 teskje natron

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp melken i en liten kjele til den begynner å boble, og fjern deretter fra varmen. I en liten bolle, løs opp gjæren i varmt vann. La stå til det blir kremaktig, ca. 10 minutter.
  2. 2I en stor bolle, bland melk, gjærblanding, smør, salt, sukker og mel. Bland godt med en røremaskin eller elektrisk mikser til røren er jevn. Dekk til og la den stå i romtemperatur over natten.
  3. 3Neste morgen, rør inn de piskede eggene og natronet i røren; pisk godt.
  4. 4Spray den forvarmede vaffeljeren med non-stick kokespray. Hell røren på den varme vaffeljeren. Stek til den er gyllenbrun.