
gjærvafler
lær hvordan du lager deilige gjærvafler med denne enkle oppskriften. perfekt til frokost, brunch eller som dessert. enkel å følge steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 kopper melk
- 1 pakke (0,25 unser) tørrgjær
- 1/2 kopp varmt vann (45°C)
- 1/2 kopp smør, smeltet
- 1 teskje salt
- 1 teskje hvitt sukker
- 3 kopper siktet, ubleket hvetemel
- 2 egg, lett pisket
- 1/2 teskje natron
Fremgangsmåte
- 1Varm opp melken i en liten kjele til den begynner å boble, og fjern deretter fra varmen. I en liten bolle, løs opp gjæren i varmt vann. La stå til det blir kremaktig, ca. 10 minutter.
- 2I en stor bolle, bland melk, gjærblanding, smør, salt, sukker og mel. Bland godt med en røremaskin eller elektrisk mikser til røren er jevn. Dekk til og la den stå i romtemperatur over natten.
- 3Neste morgen, rør inn de piskede eggene og natronet i røren; pisk godt.
- 4Spray den forvarmede vaffeljeren med non-stick kokespray. Hell røren på den varme vaffeljeren. Stek til den er gyllenbrun.