Hvit sjokolade-vaniljemos av poteter
oppskrift på hvite sjokolade og vanilje potetmos, en søt og kremet rett som passer til ulike anledninger. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pund Yukon Gold-poteter, skrellet og delt i 3,8 cm store biter
- 3/4 kopp melk
- 1 vaniljestang, delt på langs
- 1/2 kopp hvit sjokoladebakingdiscs
- 113 gram revet ekstra-sharp hvit Cheddar-ost
- salt etter smak
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en stor kjele og dekk med vann; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la småkoke til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet.
- 2Bland melk og vaniljebønne i en kjele over middels varme. Når melken begynner å boble, fjern og kast vaniljebønnen. Tilsett sjokoladebiter i melken; visp kontinuerlig til sjokoladen er smeltet.
- 3Mos potetene i en stor bolle. Hell melk- og sjokolademiksen over potetene og rør til det er godt blandet. Tilsett osten og mos sammen med potetene; smak til med salt.