
Fiesta Tortillasalat
oppskrift på fiesta tortilla salad, en frisk og smakfull salat med tortillachips, grønnsaker og ost. perfekt for en lett lunsj eller kveldsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 liten mango, skrelt, kjernet og i terninger
- 2. 1/2 kopp grapefruktjuice
- 3. 1/4 kopp fersk limejuice
- 4. 1/2 pasilla-chili, uten stilk
- 5. 2 spiseskjeer hakket sjalottløk
- 6. 1 1/2 spiseskje vegetabilsk olje
- 7. 1 hvitløksfedd
- 8. 2 kopper vegetabilsk olje (til steking)
- 9. 4 maistortillas à 15 cm, kuttet i strimler
- 10. 3 kopper tynne skiver av grønnkål
- 11. 3 kopper tynne skiver av isbergsalat
- 12. 1 1/2 kopper terninger av skrelt, kjernet mango
- 13. 1 kopp terninger av skrelt jicama
- 14. 3/4 kopp hakket rødløk
- 15. 1 glass (ca. 200 g) soltørkede røde paprika, drenert og i terninger
- 16. 1/3 kopp rensede gresskarkjerner, ristet
- 17. 1/4 kopp hakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 11. Lag dressing: Bland alle ingrediensene i en blender til det er jevnt. Smak til med salt og pepper.
- 22. Bland alle ingrediensene i en blender til det er jevnt. Smak til med salt og pepper.
- 33. Lag salat: Varm opp olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett tortillastykker og kok til de er sprø, ca. 4 minutter per porsjon. Bruk en hullsleiv og overfør til kjøkkenpapir. Bland kål, salat, mango, jicama, løk, paprika, gresskarkjerner og koriander i en stor bolle. Tilsett tortillastykker. Vend inn nok dressing til å dekke alt. Smak til med salt og pepper.
- 44. Varm opp olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett tortillastykker og kok til de er sprø, ca. 4 minutter per porsjon. Bruk en hullsleiv og overfør til kjøkkenpapir. Bland kål, salat, mango, jicama, løk, paprika, gresskarkjerner og koriander i en stor bolle. Tilsett tortillastykker. Vend inn nok dressing til å dekke alt. Smak til med salt og pepper.