Fiesta Tortillasalat

Fiesta Tortillasalat

oppskrift på fiesta tortilla salad, en frisk og smakfull salat med tortillachips, grønnsaker og ost. perfekt for en lett lunsj eller kveldsmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten mango, skrelt, kjernet og i terninger
  • 2. 1/2 kopp grapefruktjuice
  • 3. 1/4 kopp fersk limejuice
  • 4. 1/2 pasilla-chili, uten stilk
  • 5. 2 spiseskjeer hakket sjalottløk
  • 6. 1 1/2 spiseskje vegetabilsk olje
  • 7. 1 hvitløksfedd
  • 8. 2 kopper vegetabilsk olje (til steking)
  • 9. 4 maistortillas à 15 cm, kuttet i strimler
  • 10. 3 kopper tynne skiver av grønnkål
  • 11. 3 kopper tynne skiver av isbergsalat
  • 12. 1 1/2 kopper terninger av skrelt, kjernet mango
  • 13. 1 kopp terninger av skrelt jicama
  • 14. 3/4 kopp hakket rødløk
  • 15. 1 glass (ca. 200 g) soltørkede røde paprika, drenert og i terninger
  • 16. 1/3 kopp rensede gresskarkjerner, ristet
  • 17. 1/4 kopp hakket fersk koriander

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag dressing: Bland alle ingrediensene i en blender til det er jevnt. Smak til med salt og pepper.
  2. 22. Bland alle ingrediensene i en blender til det er jevnt. Smak til med salt og pepper.
  3. 33. Lag salat: Varm opp olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett tortillastykker og kok til de er sprø, ca. 4 minutter per porsjon. Bruk en hullsleiv og overfør til kjøkkenpapir. Bland kål, salat, mango, jicama, løk, paprika, gresskarkjerner og koriander i en stor bolle. Tilsett tortillastykker. Vend inn nok dressing til å dekke alt. Smak til med salt og pepper.
  4. 44. Varm opp olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett tortillastykker og kok til de er sprø, ca. 4 minutter per porsjon. Bruk en hullsleiv og overfør til kjøkkenpapir. Bland kål, salat, mango, jicama, løk, paprika, gresskarkjerner og koriander i en stor bolle. Tilsett tortillastykker. Vend inn nok dressing til å dekke alt. Smak til med salt og pepper.