Andebryst og frisée-salat

Andebryst og frisée-salat

Lær hvordan du lager en deilig andebryst og frisée-salat. Perfekt for en lett forrett eller lunsj, med friske ingredienser og god smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 3 kopper (3/4 tommers) brødterninger fra en landlig baguette
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 2 spiseskjeer sherryeddik eller rødvinseddik
  • 4 teskjeer Dijon-sennep
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 6 spiseskjeer olivenolje
  • 2 kaldrøkte andebrysthalvdeler (side 93; se Koks' notat, nedenfor), skåret på tvers i 1/8-tommers tykke skiver
  • 1 teskje destillert hvit eddik
  • 4 store egg
  • 280 gram frisée, revet i bitestørrelse biter (8 kopper)

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 190°C (375°F). Vend brødet i olje og kosher-salt, og fordel det i ett lag på en stor, lav bakeplate. Stek til det er gyllent, ca. 12 minutter. Visp sammen sherryeddik, sennep, pepper og salt etter smak i en stor bolle, og tilsett oljen i en tynn stråle under visping til det er emulsifisert. Stek andeskivene i to omganger i en 30 cm tung stekepanne over moderat varme, og snu dem en gang, til de er brune, ca. 3 minutter per omgang (vær forsiktig; fettet vil sprute). Overfør andebrystbaconen med tang til et fat med papirhåndkle, og dekk løst med folie for å holde varmen. Fyll en dyp 25 cm stekepanne med 3 cm kaldt vann. Tilsett eddik og la det småkoke. Knekk ett egg i en kopp, og slipp det forsiktig ned i det småkokende vannet. Gjenta med resten av eggene, og plasser dem med god avstand i pannen. La dem småkoke på lav varme til hviten er fast, men plommen fortsatt er rennende, ca. 2–3 minutter. Overfør forsiktig eggene med en hullsleiv til papirhåndkle for å renne av, og krydre med salt og pepper. Vend frisée og krutonger i dressingen. Server salaten toppet med andebacon og egg.
  2. 2Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  3. 3Vend brødet i olje og kosher-salt, og fordel det i ett lag på en stor, lav bakeplate. Stek til det er gyllent, ca. 12 minutter.
  4. 4Visp sammen sherryeddik, sennep, pepper og salt etter smak i en stor bolle, og tilsett oljen i en tynn stråle under visping til det er emulsifisert.
  5. 5Stek andeskivene i to omganger i en 30 cm tung stekepanne over moderat varme, og snu dem en gang, til de er brune, ca. 3 minutter per omgang (vær forsiktig; fettet vil sprute). Overfør andebrystbaconen med tang til et fat med papirhåndkle, og dekk løst med folie for å holde varmen.
  6. 6Fyll en dyp 25 cm stekepanne med 3 cm kaldt vann. Tilsett eddik og la det småkoke.
  7. 7Knekk ett egg i en kopp, og slipp det forsiktig ned i det småkokende vannet. Gjenta med resten av eggene, og plasser dem med god avstand i pannen. La dem småkoke på lav varme til hviten er fast, men plommen fortsatt er rennende, ca. 2–3 minutter.
  8. 8Overfør forsiktig eggene med en hullsleiv til papirhåndkle for å renne av, og krydre med salt og pepper.
  9. 9Vend frisée og krutonger i dressingen. Server salaten toppet med andebacon og egg.