Nudelsalat med mango og ingefæragurk

Nudelsalat med mango og ingefæragurk

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull nudelsalat med mango og ingefæragurk. Perfekt som forrett eller lettrett sommermat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 ss krydret riseddik
  • 2. 1 ½ ss vegetabilsk olje
  • 3. 1 ½ ts finhakket, skrelt fersk ingefær
  • 4. 1 ts finhakket fersk jalapeñochili, inkludert frø, eller etter smak
  • 5. 1 hvitløksfedd, hakket
  • 6. 225 g bønne- eller cellofan-nudler
  • 7. 1 engelsk agurk, delt på langs og skåret i tynne diagonale skiver
  • 8. 1 bunt vårløk, tynne diagonale skiver (ca. 1 kopp)
  • 9. 1 fast, moden mango, skrelt, kjernet og skåret i tynne skiver
  • 10. 2 tynne gulrøtter, veldig tynne diagonale skiver
  • 11. 1 kopp ferske korianderstilker

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag vinaigrette: Bland alle ingrediensene til vinaigretten i en blender til den er jevn.
  2. 22. Bland alle ingrediensene til vinaigretten i en blender til den er jevn.
  3. 33. Lag nudler: Bløtlegg nudlene i kaldt vann i en bolle til de er smidige, ca. 15 minutter, og sil deretter av i en sil. Klipp nudlene i to med en saks. Kok nudlene i en 4-liters kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til de akkurat er møre, ca. 2 minutter. Sil av nudlene i en sil og skyll dem under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La nudlene renne godt av, og legg dem deretter på tørkepapir for å absorbere overflødig væske. Vend nudlene med dressingen i en bolle. Tilsett agurk, vårløk, mango og gulrøtter, og vend forsiktig sammen til alt er lett blandet. Server med korianderkvister på toppen.
  4. 44. Bløtlegg nudlene i kaldt vann i en bolle til de er smidige, ca. 15 minutter, og sil deretter av i en sil. Klipp nudlene i to med en saks.
  5. 55. Kok nudlene i en 4-liters kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til de akkurat er møre, ca. 2 minutter. Sil av nudlene i en sil og skyll dem under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La nudlene renne godt av, og legg dem deretter på tørkepapir for å absorbere overflødig væske.
  6. 66. Vend nudlene med dressingen i en bolle. Tilsett agurk, vårløk, mango og gulrøtter, og vend forsiktig sammen til alt er lett blandet. Server med korianderkvister på toppen.