Nudelsalat med mango og ingefæragurk
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull nudelsalat med mango og ingefæragurk. Perfekt som forrett eller lettrett sommermat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 ss krydret riseddik
- 2. 1 ½ ss vegetabilsk olje
- 3. 1 ½ ts finhakket, skrelt fersk ingefær
- 4. 1 ts finhakket fersk jalapeñochili, inkludert frø, eller etter smak
- 5. 1 hvitløksfedd, hakket
- 6. 225 g bønne- eller cellofan-nudler
- 7. 1 engelsk agurk, delt på langs og skåret i tynne diagonale skiver
- 8. 1 bunt vårløk, tynne diagonale skiver (ca. 1 kopp)
- 9. 1 fast, moden mango, skrelt, kjernet og skåret i tynne skiver
- 10. 2 tynne gulrøtter, veldig tynne diagonale skiver
- 11. 1 kopp ferske korianderstilker
Fremgangsmåte
- 11. Lag vinaigrette: Bland alle ingrediensene til vinaigretten i en blender til den er jevn.
- 22. Bland alle ingrediensene til vinaigretten i en blender til den er jevn.
- 33. Lag nudler: Bløtlegg nudlene i kaldt vann i en bolle til de er smidige, ca. 15 minutter, og sil deretter av i en sil. Klipp nudlene i to med en saks. Kok nudlene i en 4-liters kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til de akkurat er møre, ca. 2 minutter. Sil av nudlene i en sil og skyll dem under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La nudlene renne godt av, og legg dem deretter på tørkepapir for å absorbere overflødig væske. Vend nudlene med dressingen i en bolle. Tilsett agurk, vårløk, mango og gulrøtter, og vend forsiktig sammen til alt er lett blandet. Server med korianderkvister på toppen.
- 44. Bløtlegg nudlene i kaldt vann i en bolle til de er smidige, ca. 15 minutter, og sil deretter av i en sil. Klipp nudlene i to med en saks.
- 55. Kok nudlene i en 4-liters kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til de akkurat er møre, ca. 2 minutter. Sil av nudlene i en sil og skyll dem under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La nudlene renne godt av, og legg dem deretter på tørkepapir for å absorbere overflødig væske.
- 66. Vend nudlene med dressingen i en bolle. Tilsett agurk, vårløk, mango og gulrøtter, og vend forsiktig sammen til alt er lett blandet. Server med korianderkvister på toppen.