Thailandsk agurksalat med udon-nudler

Thailandsk agurksalat med udon-nudler

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull thai agurksalat med udon-nudler. En enkel oppskrift perfekt for sommermåltider eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 2. 1/4 kopp vann
  • 3. 1 spiseskje soyasaus
  • 4. 1 teskje malt ingefær
  • 5. 1 fedd hvitløk, knust
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 1/2 kopp riseddik
  • 8. 8 unser udon-nudler, eller mer etter smak
  • 9. 2 engelske agurker, skivet
  • 10. 1 stor sjalottløk, tynne skiver
  • 11. 1/2 rød paprika, tynne skiver
  • 12. 1/2 liten thai-chili, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sukker, vann, soyasaus, ingefær, hvitløk og salt i en liten kjele. Kok opp under omrøring til sukker og salt er oppløst, ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen og la den avkjøles litt, ca. 5 minutter. Rør inn riseddik for å lage dressing.
  2. 22. Kok opp en stor kjele med vann. Kok udon-nudler i det kokende vannet, av og til omrøring, til nudlene er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand, 10 til 12 minutter. Sil av vannet. Skyll med kaldt vann og la det renne av.
  3. 33. Overfør udon til en stor bolle. Tilsett agurk, sjalottløk, rød paprika og thai-chili. Hell dressingen over og vend forsiktig slik at salaten blir jevnt dekket. La den stå og marinere i minst 20 minutter før servering.