
Spaghetti med Sun Gold-tomatsaus
Lær hvordan du lager en deilig spaghetti med sun gold tomatsaus. En enkel oppskrift perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 liten løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 kvister basilikum
- 1 kvist timian
- 1/2 kvist estragon
- 1 hel stjerneanis
- 1 hel nellik
- 4 kopper Sun Gold- eller cherrytomater, delt i to
- 2 teskjeer sherry- eller rødvinseddik
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 340 gram spaghetti
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og kok, rør ofte, til den er myk men ikke brun, 6–8 minutter. Tilsett hvitløk, basilikum, timian og estragon, samt stjerneanis og nellik, og kok, rør ofte, til det dufter godt, ca. 2 minutter. Tilsett tomater og eddik. Kok, rør av og til, til tomatene slipper saften og en saus dannes, 10–15 minutter. Kast ut timian, estragon, basilikum, stjerneanis og nellik. Smak til sausen med salt og pepper. I mellomtiden, kok spaghetti i en stor kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til den er al dente. Sil av vannet, og ta vare på 1 kopp av kokevannet. Tilsett pasta og ½ kopp av kokevannet i sausen i pannen. Kok, vend og tilsett mer kokevann etter behov, til sausen dekker pastaen, ca. 2 minutter. FORHANDSVARE: Sausen kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og avkjøl. Varm opp før du blander den med spaghetti.
- 2Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og kok, rør ofte, til den er myk men ikke brun, 6–8 minutter. Tilsett hvitløk, basilikum, timian og estragon, samt stjerneanis og nellik, og kok, rør ofte, til det dufter godt, ca. 2 minutter. Tilsett tomater og eddik. Kok, rør av og til, til tomatene slipper saften og en saus dannes, 10–15 minutter. Kast ut timian, estragon, basilikum, stjerneanis og nellik. Smak til sausen med salt og pepper.
- 3I mellomtiden, kok spaghetti i en stor kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til den er al dente. Sil av vannet, og ta vare på 1 kopp av kokevannet.
- 4Tilsett pasta og ½ kopp av kokevannet