Kraftig makaronipai med ost

Kraftig makaronipai med ost

oppskrift på beefy mac and cheese, en rik og smakfull rett med kjøtt og ost. perfekt for en mettende middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 8 unser medium pasta shells
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 spiseskje chilipulver
  • 8 unser kjøttdeig av storfe
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 kopp lettmelk (1 prosent fett)
  • 2 ½ kopper revet meksikansk osteblanding (ca. 8 unser)
  • 2 spiseskjeer brødsmuler (helst panko)
  • 2 vårløk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken. Reserver ¾ kopp av kokevannet, og sil av pastaen. I mellomtiden smelter du 1 spiseskje smør i en stor non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett løken og kok, rør om, til den er myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og chilipulver, og kok under omrøring til det blir brickrødt, ca. 2 minutter. Tilsett storfekjøttet og kok, rør om, til det er brunt, ca. 4 minutter. Rør inn ½ teskje salt. Fordel blanturen i en ildfast form på 3 liter. Forvarm grillen. Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i en kjele over middels varme. Rør inn melet og kok, rør om, i 1 minutt. Tilsett melk og det reserverte kokevannet, og la det småkoke. Kok under visping til det tykner, ca. 2 minutter. Rør inn 2 kopper ost, den kokte pastaen og ¾ teskje salt, og rør til osten smelter. Fordel over storfekjøttet i formen. Bland resten av osten og brødsmulene, og strø det over pastaen. Sett under grill til det er gyllent. Topp med vårløk.
  2. 2Fotograf: Christopher Testani