Fettuccine med reker

Fettuccine med reker

oppskrift på fettuccine med reker - en smakfull og enkel rett perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Vegetabilsk oljespray til koking
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 kopp skived sopp
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 1 spiseskje hakket fersk basilikum
  • 1 teskje instant kyllingbuljong, smuldret
  • 1 teskje maisstivelse
  • 1 teskje hakket fersk oregano (eller 1/2 teskje tørket oregano)
  • 2 mellomstore tomater, frøet og hakket
  • 450 gram store reker, skrellet og renset
  • 1/4 kopp fersk flatbladpersille, hakket
  • 1/4 kopp revet lett fett Parmesanost
  • 225 gram fullkornfettuccine, kokt

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en stor stekepanne med matlagingsspray. Varm opp oljen over middels høy varme. Tilsett sopp, løk og hvitløk, og rør om til løken er myk, ca. 2 til 3 minutter. Bland 1/4 kopp vann med vin, basilikum, buljong, maisstivelse og oregano i en bolle. Tilsett tomater og reker i pannen. Kok til rekene begynner å bli rosa, ca. 1 til 2 minutter. Skru ned varmen til lav. Rør inn vinen og buljongen. Dekk til og la det småkoke til rekene er gjennomkokte, ytterligere 2 til 3 minutter. Rør inn persille, ost og pasta. Fordel på 4 tallerkener; server umiddelbart.