
Fettuccine med reker
oppskrift på fettuccine med reker - en smakfull og enkel rett perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Vegetabilsk oljespray til koking
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 kopp skived sopp
- 1 middels stor løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 1 spiseskje hakket fersk basilikum
- 1 teskje instant kyllingbuljong, smuldret
- 1 teskje maisstivelse
- 1 teskje hakket fersk oregano (eller 1/2 teskje tørket oregano)
- 2 mellomstore tomater, frøet og hakket
- 450 gram store reker, skrellet og renset
- 1/4 kopp fersk flatbladpersille, hakket
- 1/4 kopp revet lett fett Parmesanost
- 225 gram fullkornfettuccine, kokt
Fremgangsmåte
- 1Smør en stor stekepanne med matlagingsspray. Varm opp oljen over middels høy varme. Tilsett sopp, løk og hvitløk, og rør om til løken er myk, ca. 2 til 3 minutter. Bland 1/4 kopp vann med vin, basilikum, buljong, maisstivelse og oregano i en bolle. Tilsett tomater og reker i pannen. Kok til rekene begynner å bli rosa, ca. 1 til 2 minutter. Skru ned varmen til lav. Rør inn vinen og buljongen. Dekk til og la det småkoke til rekene er gjennomkokte, ytterligere 2 til 3 minutter. Rør inn persille, ost og pasta. Fordel på 4 tallerkener; server umiddelbart.