
Brødmaskinens calzone
Lær hvordan du lager deilig calzone i bread machine med vår enkle oppskrift. Perfekt som middag eller lunsj, ferdig på under 2 timer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 kopper vann
- 2 teskjeer tørrgjær
- 1 1/2 spiseskjeer hvitt sukker
- 3 kopper brødmel
- 1 teskje salt
- 1 teskje pulverisert melk
- 3/4 kopp skivet italiensk pølse
- 3/4 kopp pizzasaus
- 1 1/4 kopper revet mozzarellaost
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1For å lage deig: Plasser vann, gjær, sukker, mel, salt og tørrmelk i brødmaskinens bakebolle, i den rekkefølgen produsenten anbefaler. Velg deigprogrammet. Når programmet er ferdig, kjevle ut deigen på en lett melet overflate.
- 2I mellomtiden, brun pølsen i ca. 8 til 10 minutter i en stor stekepanne over middels varme. Sil av overflødig fett og sett til side.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 4Form deigen til et rektangel på 40 cm x 25 cm. Overfør den til et lett smurt bakepapirkledd stekebrett, og fordel pizzasaus langs midten av deigen, deretter den brunede pølsen og osten. Lag diagonale snitt 4 cm (1 1/2 tomme) fra hverandre langs hver langside av deigen, og skjær ned til ca. 1,3 cm (1/2 tomme) fra fyllet. Kutt strimler av deigen i et kryss over fyllet og forsegle kantene med litt vann. Pensle toppen av calzonen med smør som er smeltet.
- 5Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 35 til 45 minutter, eller til den er gyllenbrun. Ta ut av ovnen og la den avkjøle i 5 minutter, før du skjærer opp og serverer.