Brødmaskinens calzone

Brødmaskinens calzone

Lær hvordan du lager deilig calzone i bread machine med vår enkle oppskrift. Perfekt som middag eller lunsj, ferdig på under 2 timer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper vann
  • 2 teskjeer tørrgjær
  • 1 1/2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 3 kopper brødmel
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pulverisert melk
  • 3/4 kopp skivet italiensk pølse
  • 3/4 kopp pizzasaus
  • 1 1/4 kopper revet mozzarellaost
  • 2 spiseskjeer smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage deig: Plasser vann, gjær, sukker, mel, salt og tørrmelk i brødmaskinens bakebolle, i den rekkefølgen produsenten anbefaler. Velg deigprogrammet. Når programmet er ferdig, kjevle ut deigen på en lett melet overflate.
  2. 2I mellomtiden, brun pølsen i ca. 8 til 10 minutter i en stor stekepanne over middels varme. Sil av overflødig fett og sett til side.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 4Form deigen til et rektangel på 40 cm x 25 cm. Overfør den til et lett smurt bakepapirkledd stekebrett, og fordel pizzasaus langs midten av deigen, deretter den brunede pølsen og osten. Lag diagonale snitt 4 cm (1 1/2 tomme) fra hverandre langs hver langside av deigen, og skjær ned til ca. 1,3 cm (1/2 tomme) fra fyllet. Kutt strimler av deigen i et kryss over fyllet og forsegle kantene med litt vann. Pensle toppen av calzonen med smør som er smeltet.
  5. 5Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 35 til 45 minutter, eller til den er gyllenbrun. Ta ut av ovnen og la den avkjøle i 5 minutter, før du skjærer opp og serverer.