Rødbet- og rødbetbladrisotto med pepperrot

Rødbet- og rødbetbladrisotto med pepperrot

en smakfull oppskrift på risotto med rødbete og rødbetgrønnsaker, servert med horseradish for en krydret vri. enkel å lage og perfekt for en helgemiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 liten løk
  • 1 pund rødbeter med bladverk (ca. 3 mellomstore)
  • 4 kopper vann
  • 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
  • 1 kopp Arborio- eller langkornet ris
  • 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost (ca. 45 gram)
  • 1 spiseskje ferdiglaget pepperrot

Fremgangsmåte

  1. 1Finhakk løk og trim stilkene tett opp til toppene av rødbetene. Skjær grønnfargen i 1/4-tommers brede skiver og hakk stilkene. Skrell rødbetene og skjær dem i fine terninger. I en liten kjele, kok opp vann og hold det på lav varme slik at det småkoker.
  2. 2I en 3-liters tykkbunnet kjele, kok løk i smør over middels varme til den er myk. Tilsett rødbeter og stilker, og kok, av og til omrørt, i 5 minutter. Rør inn risen og kok, under konstant omrøring, i 1 minutt. Tilsett 1 kopp med småkookende vann og kok, mens du rører kontinuerlig og holder det på sterk varme, til vannet er absorbert. Fortsett å koke på sterk varme og tilsett vann, ca. 1/2 kopp av gangen, mens du rører hele tiden og lar hver tilsetning bli absorbert før du tilsetter neste. Etter 10 minutter, rør inn grønnfargen og fortsett å koke og tilsette vann på samme måte, ca. 1/2 kopp av gangen, til risen er mør, kremaktig og fortsatt al dente, omtrent 8 minutter til. (Det kan være igjen vann.) Ta kjelen av varmen og rør inn parmesanosten.
  3. 3Finhakk løk og trim stilkene tett opp til toppene av rødbetene. Skjær grønnfargen i 1/4-tommers brede skiver og hakk stilkene. Skrell rødbetene og skjær dem i fine terninger. I en liten kjele, kok opp vann og hold det på lav varme slik at det småkoker.
  4. 4I en 3-liters tykkbunnet kjele, kok løk i smør over middels varme til den er myk. Tilsett rødbeter og stilker, og kok, av og til omrørt, i 5 minutter. Rør inn risen og kok, under konstant omrøring, i 1 minutt. Tilsett 1 kopp med småkookende vann og kok, mens du rører kontinuerlig og holder det på sterk varme, til vannet er absorbert. Fortsett å koke på sterk varme og tilsett vann, ca. 1/2 kopp av gangen, mens du rører hele tiden og lar hver tilsetning bli absorbert før du tilsetter neste. Etter 10 minutter, rør inn grønnfargen og fortsett å koke og tilsette vann på samme måte, ca. 1/2 kopp av gangen, til risen er mør, kremaktig og fortsatt al dente, omtrent 8 minutter til. (Det kan være igjen vann.) Ta kjelen av varmen og rør inn parmesanosten.
  5. 5Server risottoen toppet med pepperrot.
  6. 6Server risottoen toppet med pepperrot.