Basmati ris med kanel og safran

Basmati ris med kanel og safran

oppskrift på basmati ris med kanel og safran, perfekt som tilbehør til dine favorittretter. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 teskje safrantråder
  • 2. 3 spiseskjeer varm melk
  • 3. 1/4 teskje malt kardemomme
  • 4. 1/4 teskje sukker
  • 5. 2 kopper basmatiris
  • 6. 2 spiseskjeer mais-, peanøtt- eller olivenolje, eller ghee
  • 7. 2 mellomstore kanelstenger
  • 8. 2 2/3 kopper vann
  • 9. 1 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg safranen på et stykke aluminiumsfolie. Brett noe av folien over safranen og knus den med en kjevle eller en tresleiv. Sett den knuste safranen i en liten kopp. Tilsett den varme melken, kardemommen og sukkeret. Bland med en tannpirker eller håndtaket på en liten skje, og la det stå i 3 timer.
  2. 22. Ha risen i en bolle og vask den i flere omganger med vann. Sil av vannet, tilsett friskt vann slik at det dekker godt, og la den ligge og trekke i 30 minutter. Sil av vannet.
  3. 33. Hell oljen i en tykk, lokket gryte som akkurat rommer den kokte risen, og sett den på middels varme. Når oljen er varm, tilsett kanelstengene. Rør i 10 sekunder, og tilsett deretter risen. Skru ned varmen til middels-lav og rør rundt i risen til kornene blir gjennomsiktige, ca. 2 minutter. Tilsett 2 2/3 kopper vann og saltet. Kok opp. Sett på lokk. Skru ned varmen til svært lav og la det småkoke i 25 minutter. Slå av varmen. Løft av lokket og drypp raskt safranmelken i en tilfeldig mønster. Sett på lokket igjen og la det stå i 10 minutter. Vend risen forsiktig med en hullsleiv før servering.