
Kylling-, reke- og biffspyd med peanøttsaus
Lær å lage smakfulle satay-spyd med kylling, reker og biff servert med en kremet peanøttsaus. En enkel og velsmakende hovedrett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp teriyakisaus
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 3 spiseskjeer fersk limejuice
- 2 1/2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 24 mellomstore, kokte reker, skrelte og renset
- 1 1/4 pund benfri, skinnfri kyllingbryst, skåret i 1/2-tommers brede strimler
- 1 1/4 pund storfe skirt steak, skåret i 3 x 1/2-tommers strimler, eller filet mignon, skåret i 3 x 1/2 x 1/4-tommers strimler
- Ca. 36 bambusspyd, bløtlagt i vann i 30 minutter
- Bananblader eller dekorativkål
- Limebåter
- 1 kopp kremet peanøttsmør (ikke bruk gammeldags eller nykvernet)
- 1 boks (14 1/2 unser) kyllingkraft
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 3 spiseskjeer brunt sukker
- 2 spiseskjeer pluss 1 teskje soyasaus
- 2 spiseskjeer hakket, skrellet fersk ingefær
- 1/2 teskje tørket, knust rød pepper
- Limezest julienne
- Hibiskus- eller gardenia-blomster (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1For saté: Bland de fem første ingrediensene i en stor glassformet ildfast form, rør til sukkeret er oppløst. Tilsett reker, kylling og storfe; rør for å dekke. Dekk til og la stå i kjøleskapet i 30 minutter til 1 time. Ta reker, kylling og storfe ut av marinaden. Tre dem på separate spyd, bruk ca. 3 reker per spyd og 2 storfe- eller kyllingbiter per spyd. Legg dem på et fat. (Kan forberedes 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Forbered grillen (middels til høy varme) eller varm opp ovnens grillelement. Grill de spydde kjøttbitene til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Dekk et stort fat med bananblader. Plasser sausen i en skål i midten av fatet. Omgi med spyd. Pynt med lime og blomster, hvis ønskelig, og server.
- 2For saté: Bland de fem første ingrediensene i en stor glassformet ildfast form, rør til sukkeret er oppløst. Tilsett reker, kylling og storfe; rør for å dekke. Dekk til og la stå i kjøleskapet i 30 minutter til 1 time.
- 3Ta reker, kylling og storfe ut av marinaden. Tre dem på separate spyd, bruk ca. 3 reker per spyd og 2 storfe- eller kyllingbiter per spyd. Legg dem på et fat. (Kan forberedes 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 4Forbered grillen (middels til høy varme) eller varm opp ovnens grillelement. Grill de spydde kjøttbitene til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Dekk et stort fat med bananblader. Plasser sausen i en skål i midten av fatet. Omgi med spyd. Pynt med lime og blomster, hvis ønskelig, og server.
- 5For peanøttsaus: Ha pean