Kylling-, reke- og biffspyd med peanøttsaus

Kylling-, reke- og biffspyd med peanøttsaus

Lær å lage smakfulle satay-spyd med kylling, reker og biff servert med en kremet peanøttsaus. En enkel og velsmakende hovedrett for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp teriyakisaus
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 spiseskjeer fersk limejuice
  • 2 1/2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 24 mellomstore, kokte reker, skrelte og renset
  • 1 1/4 pund benfri, skinnfri kyllingbryst, skåret i 1/2-tommers brede strimler
  • 1 1/4 pund storfe skirt steak, skåret i 3 x 1/2-tommers strimler, eller filet mignon, skåret i 3 x 1/2 x 1/4-tommers strimler
  • Ca. 36 bambusspyd, bløtlagt i vann i 30 minutter
  • Bananblader eller dekorativkål
  • Limebåter
  • 1 kopp kremet peanøttsmør (ikke bruk gammeldags eller nykvernet)
  • 1 boks (14 1/2 unser) kyllingkraft
  • 1/4 kopp fersk limejuice
  • 3 spiseskjeer brunt sukker
  • 2 spiseskjeer pluss 1 teskje soyasaus
  • 2 spiseskjeer hakket, skrellet fersk ingefær
  • 1/2 teskje tørket, knust rød pepper
  • Limezest julienne
  • Hibiskus- eller gardenia-blomster (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1For saté: Bland de fem første ingrediensene i en stor glassformet ildfast form, rør til sukkeret er oppløst. Tilsett reker, kylling og storfe; rør for å dekke. Dekk til og la stå i kjøleskapet i 30 minutter til 1 time. Ta reker, kylling og storfe ut av marinaden. Tre dem på separate spyd, bruk ca. 3 reker per spyd og 2 storfe- eller kyllingbiter per spyd. Legg dem på et fat. (Kan forberedes 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Forbered grillen (middels til høy varme) eller varm opp ovnens grillelement. Grill de spydde kjøttbitene til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Dekk et stort fat med bananblader. Plasser sausen i en skål i midten av fatet. Omgi med spyd. Pynt med lime og blomster, hvis ønskelig, og server.
  2. 2For saté: Bland de fem første ingrediensene i en stor glassformet ildfast form, rør til sukkeret er oppløst. Tilsett reker, kylling og storfe; rør for å dekke. Dekk til og la stå i kjøleskapet i 30 minutter til 1 time.
  3. 3Ta reker, kylling og storfe ut av marinaden. Tre dem på separate spyd, bruk ca. 3 reker per spyd og 2 storfe- eller kyllingbiter per spyd. Legg dem på et fat. (Kan forberedes 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  4. 4Forbered grillen (middels til høy varme) eller varm opp ovnens grillelement. Grill de spydde kjøttbitene til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Dekk et stort fat med bananblader. Plasser sausen i en skål i midten av fatet. Omgi med spyd. Pynt med lime og blomster, hvis ønskelig, og server.
  5. 5For peanøttsaus: Ha pean