Kylling- og fennikelpai med bacon-bisquittsbunn

Kylling- og fennikelpai med bacon-bisquittsbunn

Lær hvordan du lager en smakfull kylling- og fennikelpai med sprø bacon-bisquitbunn. En deilig oppskrift for helgen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper vann
  • 1 ¾ kopper kyllingbuljong
  • 1 stor hel kyllingbryst (ca. 450 gram)
  • 1 kyllinglår (ca. 225 gram)
  • 1 teskje svarte pepperkorn
  • 1 laurbærblad
  • 2 små fennikelfrøknoller (noen ganger kalt anis; ca. 450 gram)
  • 3 gulrøtter
  • 1 middels stor koket potato
  • 1 middels stor løk
  • 2 hvitløksfedd
  • ½ kopp ferske flatbladede persilleblader, godt pakket
  • ¾ teskje fennikelfrø
  • ½ stang (¼ kopp) usaltet smør
  • ¼ kopp hvetemel
  • 6 skiver bacon
  • 2 ¾ kopper hvetemel
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 1 ⅓ kopper kremfløte
  • 1 stort eggeplomme
  • 1 spiseskje helmelk

Fremgangsmåte

  1. 1Fylling: I en kraftig kjele på 4 til 5 liter blandes vann, buljong, kyllingbryst og lår, pepperkorn og laurbærblad, og kokes opp. La det småkoke under lokk, til brystet er akkurat gjennomkokt, ca. 12 minutter, og overfør brystet med tang til en bolle. La det småkoke i ytterligere 5 minutter, eller til låret er akkurat gjennomkokt, og overfør låret med tang til bollen. Når kyllingen er avkjølt nok til å håndteres, fjern kjøttet i store biter, kast skinn og bein, og legg det i en stor bolle. Sil buljongen gjennom en fin sil over i en bolle, og hell den tilbake i den rene kjelen. Trim fennelstilker slik at de flukter med bulbene, kast stilkene, og del bulbene i to på langs. Skjær fennelen i tynne skiver på tvers, og skjær gulrøttene i 1/2-tommers skiver. Skrell poteten og skjær den i 1/2-tommers terninger. Skjær løken i tynne skiver. La grønnsakene småkoke i buljongen til de akkurat er møre, ca. 8–10 minutter, og bruk en hullsleiv for å tilsette dem i kyllingen. Mål opp 2 kopper kraft og sett resten til side til senere bruk. Finhakk hvitløk og hakk persillen fint. Tilsett hvitløk, persille og fennikelfrø i kyllingbuljongen. I en tykkbunnet kjele smeltes smør over moderat lav varme, og melet røres inn. Kok rouxen under omrøring i 3 minutter, og visp inn 2 kopper kraft i en tynn stråle. Kok opp blandingen under visping, og la sausen småkoke i 5 minutter, fortsatt under visping. Smak til med salt og pepper, og hell sausen over kyllingblandingen, og rør forsiktig for å blande. Fyllet kan lages én dag i forveien, avkjøles helt, og deretter