
Kalkunskiver med rosenkål og tørkede tranebær
oppskrift på kalkunskiver servert med sprø rosenkål og søte tørkede tranebær, perfekt for en smakfull og sunn hovedrett
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 til 1 1/4 pund kalkunbrystskiver
- Allsidig mel
- 3 spiseskjeer olivenolje, delt
- 1 stor sjalottløk, skivet
- 8 unser rosenkål, renset og delt i fire gjennom rotenden
- 3/4 kopp lavsalt kyllingkraft
- 1/4 kopp tørkede, søtede tranebær
- 1 spiseskje finhakket fersk salvie
- 1 1/2 teskje rødvinseddik
- 1 spiseskje smør
Fremgangsmåte
- 1Krydre kotelettene med salt og nykvernet svart pepper. Strø mel over kotelettene, og rist av overflødig mel. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykkbunnet stekepanne på middels høy varme. Legg kotelettene i pannen og stek dem til de er gjennomstekte og gyllenbrune, ca. 3 minutter på hver side. Overfør dem til et serveringsfat; dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen. Tilsett den resterende spiseskjeen olivenolje i den samme pannen. Ha i sjalottløk og rør til den begynner å bli gyllen, ca. 1 minutt. Tilsett rosenkål, kraft, tranebær og salvie; dekk til og kok til rosenkålen er sprøtt møre, og rør av og til, ca. 5 minutter. Rør inn eddik. Tilsett smør og rør til det er smeltet. Krydre med salt og pepper etter smak. Fordel rosenkålblandingen over kalkun-kotelettene og server.
- 2Krydre kotelettene med salt og nykvernet svart pepper. Strø mel over kotelettene, og rist av overflødig mel. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykkbunnet stekepanne på middels høy varme. Legg kotelettene i pannen og stek dem til de er gjennomstekte og gyllenbrune, ca. 3 minutter på hver side. Overfør dem til et serveringsfat; dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen.
- 3Tilsett den resterende spiseskjeen olivenolje i den samme pannen. Ha i sjalottløk og rør til den begynner å bli gyllen, ca. 1 minutt. Tilsett rosenkål, kraft, tranebær og salvie; dekk til og kok til rosenkålen er sprøtt møre, og rør av og til, ca. 5 minutter. Rør inn eddik. Tilsett smør og rør til det er smeltet. Krydre med salt og pepper etter smak. Fordel ro