Kalkunskiver med rosenkål og tørkede tranebær

Kalkunskiver med rosenkål og tørkede tranebær

oppskrift på kalkunskiver servert med sprø rosenkål og søte tørkede tranebær, perfekt for en smakfull og sunn hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 til 1 1/4 pund kalkunbrystskiver
  • Allsidig mel
  • 3 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 1 stor sjalottløk, skivet
  • 8 unser rosenkål, renset og delt i fire gjennom rotenden
  • 3/4 kopp lavsalt kyllingkraft
  • 1/4 kopp tørkede, søtede tranebær
  • 1 spiseskje finhakket fersk salvie
  • 1 1/2 teskje rødvinseddik
  • 1 spiseskje smør

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre kotelettene med salt og nykvernet svart pepper. Strø mel over kotelettene, og rist av overflødig mel. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykkbunnet stekepanne på middels høy varme. Legg kotelettene i pannen og stek dem til de er gjennomstekte og gyllenbrune, ca. 3 minutter på hver side. Overfør dem til et serveringsfat; dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen. Tilsett den resterende spiseskjeen olivenolje i den samme pannen. Ha i sjalottløk og rør til den begynner å bli gyllen, ca. 1 minutt. Tilsett rosenkål, kraft, tranebær og salvie; dekk til og kok til rosenkålen er sprøtt møre, og rør av og til, ca. 5 minutter. Rør inn eddik. Tilsett smør og rør til det er smeltet. Krydre med salt og pepper etter smak. Fordel rosenkålblandingen over kalkun-kotelettene og server.
  2. 2Krydre kotelettene med salt og nykvernet svart pepper. Strø mel over kotelettene, og rist av overflødig mel. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykkbunnet stekepanne på middels høy varme. Legg kotelettene i pannen og stek dem til de er gjennomstekte og gyllenbrune, ca. 3 minutter på hver side. Overfør dem til et serveringsfat; dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen.
  3. 3Tilsett den resterende spiseskjeen olivenolje i den samme pannen. Ha i sjalottløk og rør til den begynner å bli gyllen, ca. 1 minutt. Tilsett rosenkål, kraft, tranebær og salvie; dekk til og kok til rosenkålen er sprøtt møre, og rør av og til, ca. 5 minutter. Rør inn eddik. Tilsett smør og rør til det er smeltet. Krydre med salt og pepper etter smak. Fordel ro