Pastrami og rugbrød Panzanella
oppskrift på pastrami and rye panzanella, en smakfull og enkel rett perfekt for sommermåltider. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp veldig tynne skiver av rød løk
- 2. 3 kopper terningstekt lyst rugbrød
- 3. 1 hvitløksfedd, skrelt
- 4. Fin sjøsalt
- 5. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 6. 1 spiseskje rødvinseddik
- 7. 450 gram tomater, kjernet og skåret i 2,5 cm store biter
- 8. 2 mellomstore sylte- eller persiske agurker eller 1 stor europeisk agurk
- 9. 2 stilker selleri, tynne skiver
- 10. 3/4 kopp basilikumblader, store blader revet
- 11. 1/4 pund skivet pastrami, grovhakket
- 12. 1/4 kopp flatbladpersilleblader
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten. Legg løken i en bolle og dekk med 1 til 2 kopper kaldt vann. Snu vannet rundt og gni løkskivene med hendene. Sil av vannet og gjenta prosessen to eller tre ganger, la løkskivene trekke og bytt vann hver 10. minutt. (Bløtlegging av rå løk i kaldt vann demper den skarpe smaken.) I mellomtiden, fordel brødterningene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til kantene er sprø og gylne, ca. 6 til 8 minutter. Overfør stekebrettet til en avkjølingsrist og la det avkjøles helt. På et skjærebrett finhakk hvitløk med 1/4 teskje salt. Bruk både knivbladet og den flate siden av en kokkekniv til å hakke og skrape blandingen til en pasta. Ha olje og eddik i en bolle, tilsett hvitløkpastaen og visp sammen. I en stor bolle, bland den avkjølte brødet, tomatene og 1/4 teskje salt. Vend forsiktig for å blande, og press litt på tomatene for å frigjøre litt av saften. Skrell agurkene i et zebramønster og skjær på skrå i halvmåner. Sil av og tørk løken godt. Tilsett løk, agurk, selleri, basilikumblader, pastrami og persilleblader i salaten. Visp dressingen sammen, hell den over salaten og vend forsiktig for å blande.
- 22. Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten. Legg løken i en bolle og dekk med 1 til 2 kopper kaldt vann. Snu vannet rundt og gni løkskivene med hendene. Sil av vannet og gjenta prosessen to eller tre ganger, la løkskivene trekke og bytt vann hver 10. minutt. (Bløtlegging av rå løk i kaldt vann demper den skarpe smaken.)
- 33. I mellomtiden, fordel brødterningene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til kantene er sprø og gylne, ca. 6 til 8 minutter. Overfør stekebrettet til en avkjølingsrist og la det avkjøles helt.
- 44. På et skjærebrett finhakk hvitløk med 1/4 teskje salt. Bruk både knivbladet og den flate siden av en kokkekniv til å hakke og skrape blandingen til en pasta. Ha olje og eddik i en bolle, tilsett hvitløkpastaen og visp sammen.
- 55. I en stor bolle, bland den avkjølte brødet, tomatene og 1/4 teskje salt. Vend forsiktig for å blande, og press litt på tomatene for å frigjøre litt av saften.
- 66. Skrell agurkene i et zebramønster og skjær på skrå i halvmåner. Sil av og tørk løken godt. Tilsett løk, agurk, selleri, basilikumblader, pastrami og persilleblader i salaten. Visp dressingen sammen, hell den over salaten og vend forsiktig for å blande.



