Thailandsk tomat- og rekesalat

Thailandsk tomat- og rekesalat

Lær hvordan du lager en smakfull thai-style tomat- og rekesalat. Enkelt, raskt og perfekt for varme sommerdager. Prøv denne friske salaten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund store reker i skall (21 til 25 per pund), skrellet
  • 2 lime
  • 3 små friske sitrongressstilker, 1 eller 2 ytre blader kuttet bort
  • 2 spiseskjeer fersk limejuice
  • 1/4 kopp finhakket rød paprika
  • 3 vårløk, skåret i tverrsnitt 1/4 tomme tykke
  • 2 (3-tommers) friske grønne chili, som thai- eller serranos, finhakket (inkludert frø)
  • 3 til 4 teskjeer asiatisk fiskesaus
  • 1 spiseskje sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 2 pund storfekjøttstomater, delt i 1-tommers båter
  • 3/4 pund agurk, skrelt og delt i 1-tommers biter
  • 1/2 kopp løst pakket ferske thai-anisbasilikumblader
  • 1/2 kopp løst pakket ferske thai-sitrusbasilikumblader
  • 1/2 kopp løst pakket ferske korianderblader

Fremgangsmåte

  1. 1Kok reker i en 4-liters kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er gjennomkokte, 1 til 2 minutter, deretter sil av og avkjøl.
  2. 2Fjern skallet og den hvite hinnet fra lime med en skarp kniv, og kast det. Skjær limesegmentene fri fra membranene, og hakk deretter nok segmenter til å måle 1/4 kopp. Finhakk nok sitrongress fra de nederste 6 tommene av stilkene til å måle totalt 2 spiseskjeer.
  3. 3Rør sammen hakket lime, finhakket sitrongress, limesaft, paprika, vårløk, chili, fiskesaus (etter smak), sukker og salt til sukkeret er oppløst. Vend reker, tomater og agurk i dressingen, og topp med urter.