Thailandsk tomat- og rekesalat
Lær hvordan du lager en smakfull thai-style tomat- og rekesalat. Enkelt, raskt og perfekt for varme sommerdager. Prøv denne friske salaten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund store reker i skall (21 til 25 per pund), skrellet
- 2 lime
- 3 små friske sitrongressstilker, 1 eller 2 ytre blader kuttet bort
- 2 spiseskjeer fersk limejuice
- 1/4 kopp finhakket rød paprika
- 3 vårløk, skåret i tverrsnitt 1/4 tomme tykke
- 2 (3-tommers) friske grønne chili, som thai- eller serranos, finhakket (inkludert frø)
- 3 til 4 teskjeer asiatisk fiskesaus
- 1 spiseskje sukker
- 1/2 teskje salt
- 2 pund storfekjøttstomater, delt i 1-tommers båter
- 3/4 pund agurk, skrelt og delt i 1-tommers biter
- 1/2 kopp løst pakket ferske thai-anisbasilikumblader
- 1/2 kopp løst pakket ferske thai-sitrusbasilikumblader
- 1/2 kopp løst pakket ferske korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Kok reker i en 4-liters kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er gjennomkokte, 1 til 2 minutter, deretter sil av og avkjøl.
- 2Fjern skallet og den hvite hinnet fra lime med en skarp kniv, og kast det. Skjær limesegmentene fri fra membranene, og hakk deretter nok segmenter til å måle 1/4 kopp. Finhakk nok sitrongress fra de nederste 6 tommene av stilkene til å måle totalt 2 spiseskjeer.
- 3Rør sammen hakket lime, finhakket sitrongress, limesaft, paprika, vårløk, chili, fiskesaus (etter smak), sukker og salt til sukkeret er oppløst. Vend reker, tomater og agurk i dressingen, og topp med urter.




