Spaghetti med Limoncello

Spaghetti med Limoncello

oppskrift på spaghetti lemoncello - en frisk og smakfull rett med sitron og limoncello. perfekt for sommermåltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 pund spaghetti
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 flat ansjosfilet
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2 teskjeer revet sitronskall
  • en klype tørkede rød pepperflak
  • 3 spiseskjeer finhakket fersk persille
  • 1 spiseskje ferskrevet Parmesan, pluss ekstra til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en 6-liters kjele tre fjerdedeler full med saltet vann og kok opp til spaghetti. Skjær hvitløk i tynne skiver og finhakk ansjos. Kok pastaen i det kokende vannet til den nesten er al dente. Mens pastaen koker, i en 30 cm tung stekepanne, kok hvitløk i olje over moderat varme, rør om, til den er gyllen. Fjern pannen fra varmen og rør inn ansjos, sitrusskall, rød pepperflak og 1/2 kopp av kokevannet fra pastaen. Skje ut og sett til side 1 kopp av kokevannet, og sil av pastaen i en sil. Tilsett pastaen i hvitløksblandingen og kok over moderat høy varme, vend om, og tilsett eventuelt nok av det reserverte kokevannet til å holde pastaen fuktig, i ca. 2 minutter, eller til den er al dente. Tilsett persille, 1 ss Parmesan, salt og pepper etter smak, og vend godt.
  2. 2Fyll en 6-liters kjele tre fjerdedeler full med saltet vann og kok opp til spaghetti. Skjær hvitløk i tynne skiver og finhakk ansjos. Kok pastaen i det kokende vannet til den nesten er al dente.
  3. 3Mens pastaen koker, i en 30 cm tung stekepanne, kok hvitløk i olje over moderat varme, rør om, til den er gyllen. Fjern pannen fra varmen og rør inn ansjos, sitrusskall, rød pepperflak og 1/2 kopp av kokevannet fra pastaen.
  4. 4Skje ut og sett til side 1 kopp av kokevannet, og sil av pastaen i en sil. Tilsett pastaen i hvitløksblandingen og kok over moderat høy varme, vend om, og tilsett eventuelt nok av det reserverte kokevannet til å holde pastaen fuktig, i ca. 2 minutter, eller til den er al dente. Tilsett persille, 1 ss Parmesan, salt og pepper etter smak, og vend godt.
  5. 5Server ekstra Parmesan ved