Grillet blekksprut: Kalamaria Marinata

Grillet blekksprut: Kalamaria Marinata

Lær hvordan du lager smakfull kalamaria marinata på grillen med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommergrilling og sjømatelskere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund bleket blekksprut
  • 1/4 kopp olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 2 sitroner, saftet
  • 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje fersk oregano, finhakket
  • 1 teskje chiliflak
  • 2 teskjeer salt
  • 1 teskje svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen.
  2. 2Rens bleken nøye, fjern ryggsiden og hodet. Skille tentaklene fra kroppen. La tentaklene og kroppen være hele.
  3. 3Pensle bleken med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg den på en varm grill og merk den på alle sider. Grill til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter.
  4. 4Bland sammen eddik, sitronsaft, extra virgin olivenolje, hvitløk, oregano, chili, salt og pepper i en bolle. Ta bleken av grillen og skjær kroppen i tomme tommer store ringer, mens tentaklene forblir hele. Legg bleken i marinaden mens den er varm. Bland godt. Server varm eller avkjølt som meze med et glass ouzo.