
Grillet blekksprut: Kalamaria Marinata
Lær hvordan du lager smakfull kalamaria marinata på grillen med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommergrilling og sjømatelskere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund bleket blekksprut
- 1/4 kopp olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 2 sitroner, saftet
- 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje fersk oregano, finhakket
- 1 teskje chiliflak
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen.
- 2Rens bleken nøye, fjern ryggsiden og hodet. Skille tentaklene fra kroppen. La tentaklene og kroppen være hele.
- 3Pensle bleken med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg den på en varm grill og merk den på alle sider. Grill til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter.
- 4Bland sammen eddik, sitronsaft, extra virgin olivenolje, hvitløk, oregano, chili, salt og pepper i en bolle. Ta bleken av grillen og skjær kroppen i tomme tommer store ringer, mens tentaklene forblir hele. Legg bleken i marinaden mens den er varm. Bland godt. Server varm eller avkjølt som meze med et glass ouzo.