Peach Basil Iced Tea

Peach Basil Iced Tea

Lær hvordan du lager en deilig peach basil iced tea, en perfekt drikk for varme sommerdager. Enkel oppskrift med ferske ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 3 poser med oransje pekoe-te
  • 1 kopp løst pakket ferske basilikumblader
  • 4 kopper vann
  • fem bokser á 5 1/2 unser med ferskennektar (ca. 3 1/3 kopper), avkjølt
  • 1/4 kopp avkjølt enkel sirup eller etter smak
  • 1 1/3 kopper sukker
  • 1 1/4 kopper vann
  • Pynt: ferskenskiver og basilikumkvister

Fremgangsmåte

  1. 1Legg teposer og basilikum i et kvart-størrelses glassmål eller en varmebestandig bolle. I en kjele, kok opp vannet og hell det over teposene. La teen trekke i 5 minutter, og sil den gjennom en sikt over en varmebestandig kanne. La teen avkjøles og sett den i kjøleskapet, dekket, til den er kald, omtrent 1 time. Rør inn nektar og sirup. Server teen over is i høye glass, og pynt med ferskenskiver og basilikumkvister.
  2. 2Legg teposer og basilikum i et kvart-størrelses glassmål eller en varmebestandig bolle.
  3. 3I en kjele, kok opp vannet og hell det over teposene. La teen trekke i 5 minutter, og sil den gjennom en sikt over en varmebestandig kanne. La teen avkjøles og sett den i kjøleskapet, dekket, til den er kald, omtrent 1 time.
  4. 4Rør inn nektar og sirup. Server teen over is i høye glass, og pynt med ferskenskiver og basilikumkvister.
  5. 5For å lage enkel sirup: I en kjele, kok opp sukker og vann under omrøring, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. La sirupen avkjøles og sett den i kjøleskapet, dekket. Sirupen kan lages to uker i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket. Gir omtrent 2 kopper.
  6. 6I en kjele, kok opp sukker og vann under omrøring, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. La sirupen avkjøles og sett den i kjøleskapet, dekket. Sirupen kan lages to uker i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket. Gir omtrent 2 kopper.