
Peach Basil Iced Tea
Lær hvordan du lager en deilig peach basil iced tea, en perfekt drikk for varme sommerdager. Enkel oppskrift med ferske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 3 poser med oransje pekoe-te
- 1 kopp løst pakket ferske basilikumblader
- 4 kopper vann
- fem bokser á 5 1/2 unser med ferskennektar (ca. 3 1/3 kopper), avkjølt
- 1/4 kopp avkjølt enkel sirup eller etter smak
- 1 1/3 kopper sukker
- 1 1/4 kopper vann
- Pynt: ferskenskiver og basilikumkvister
Fremgangsmåte
- 1Legg teposer og basilikum i et kvart-størrelses glassmål eller en varmebestandig bolle. I en kjele, kok opp vannet og hell det over teposene. La teen trekke i 5 minutter, og sil den gjennom en sikt over en varmebestandig kanne. La teen avkjøles og sett den i kjøleskapet, dekket, til den er kald, omtrent 1 time. Rør inn nektar og sirup. Server teen over is i høye glass, og pynt med ferskenskiver og basilikumkvister.
- 2Legg teposer og basilikum i et kvart-størrelses glassmål eller en varmebestandig bolle.
- 3I en kjele, kok opp vannet og hell det over teposene. La teen trekke i 5 minutter, og sil den gjennom en sikt over en varmebestandig kanne. La teen avkjøles og sett den i kjøleskapet, dekket, til den er kald, omtrent 1 time.
- 4Rør inn nektar og sirup. Server teen over is i høye glass, og pynt med ferskenskiver og basilikumkvister.
- 5For å lage enkel sirup: I en kjele, kok opp sukker og vann under omrøring, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. La sirupen avkjøles og sett den i kjøleskapet, dekket. Sirupen kan lages to uker i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket. Gir omtrent 2 kopper.
- 6I en kjele, kok opp sukker og vann under omrøring, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. La sirupen avkjøles og sett den i kjøleskapet, dekket. Sirupen kan lages to uker i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket. Gir omtrent 2 kopper.