
Bær- og sitrontrifle
Lær hvordan du lager en deilig berry-citrus trifle. En frisk og søt dessert perfekt for sommeren eller enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3 egg
- 2/3 kopp fersk appelsinjuice
- Skallet av 1 appelsin
- 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer sukker, delt
- 1/2 pose nøytral gelatin
- 340 gram frosne blandede bær
- 2 1/2 teskjeer maisstivelse
- 2 1/2 spiseskjeer finhakket fersk mynte, pluss 4 myntestilker
Fremgangsmåte
- 1I et glassbolle, visp egg, juice, zest og 1/4 kopp sukker. I en middels stor kjele, kok opp 2 tommer vann. Skru ned varmen til middels-lav og sett bollen over kjelen. (Bunnen av bollen skal ligge over vannet uten å berøre det.) Kok eggemelken, rør av og til, til den er tykk nok til å dekke en skje, ca. 20 minutter. Visp inn gelatin til den er helt oppløst. Fjern bollen fra varmen; hell eggekremen jevnt fordelt i fire serveringsglass på 5 unser hver. Sett i kjøleskapet til den er stiv, ca. 2 timer. I en liten kjele, kok opp bærene med de resterende 3 spiseskjeene sukker, rør av og til, til bærene brytes ned, blir flytende og begynner å boble, ca. 10 minutter. I en bolle, sil ut en tredjedel av den varme bærekremen; tilsett maisstivelse og visp til den er helt oppløst. Hell juice-maisstivelsesblandingen i samme kjele; kok opp på middels-høy varme til sausen tykner, ca. 2 minutter. Fjern fra varmen og rør inn hakket mynte; la avkjøle helt. Fordel bærsaucen jevnt over eggekremen. Sett i kjøleskapet i minst 1 time eller opptil 24 timer; ta ut av kjøleskapet 30 minutter før servering; pynt med myntestilker.