Kylling marinert i kulturmelk med kresse og brødsalat

Kylling marinert i kulturmelk med kresse og brødsalat

Lær hvordan du lager saftig kylling marinert i kulturmelk, servert med frisk kress og brødsalat. En smakfull og enkel rett for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ½ sitroner
  • 2 liter kulturmelk
  • 4 hvitløksfedd, knust
  • 2 spiseskjeer kosher-salt pluss mer
  • 2 ½ til 4 kilo kylling
  • 1 bunt fersk marjoraan
  • ¼ kopp (½ stang) usaltet smør, romtemperert
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 liten sjalottløk, finhakket
  • ½ kopp olivenolje
  • ⅓ kopp champagne- eller hvitvinseddik
  • 1 brød av landstil eller ciabatta, uten skorpe, revet i biter på ca. 4 cm (omtrent 8 kopper)
  • 2 bunter vannkresse, med tykke stilker fjernet (omtrent 8 kopper)

Fremgangsmåte

  1. 1Tynnskjær 1 sitron. Visp sammen kulturmelk, hvitløk og 2 spiseskjeer salt i en middels bolle. Fordel kulturmelk, sitronskiver og marinade mellom to store, lufttette plastposer. Legg én kylling i hver pose og forsegl, og press ut overflødig luft. Sett i kjøleskapet, snu av og til, i minst 8 timer og opptil 1 dag. Forvarm ovnen til 220°C. Ta kyllingene ut av marinaden, skyll med kaldt vann og tørk dem godt. Tynnskjær halve sitronen; kutt den andre sitronen i to. Plasser kyllingene på en rist inne i et stort, langpannet bakebrett; fyll hver med en halv bunt marjell og en sitronhalvdel. Arbeid fra nakkeenden av kyllingen, løs forsiktig skinnet fra brystene. Legg flere sitronskiver under skinnet på hver brystdel. Gni kyllingene inn med smør; krydre med salt og pepper. Bind beina med kjøkkenhyssing og stikk vingetuppene under kyllingen. Stek kyllingene til de begynner å få farge, ca. 30–35 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175°C og stek videre til kyllingene er gjennomstekt og en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 75°C, ytterligere 20–25 minutter. Overfør kyllingene til et serveringsfat, dekk med folie, og la hvile mens du forbereder brød- og salatblandingen. La ovnen stå på. Hell forsiktig saften fra stekingen av kyllingen over i en stor bolle (sett bakebrettet til side). Visp inn finhakket sjalottløk, olje og eddik i saften; smak til med salt og pepper. Hell halvparten av vinaigretten i en liten bolle og sett til side. Tilsett brød i vinaigretten i den store bollen og vend forsiktig, slik at brødet absorberer vinaigretten. Overfør brødet til det reserverte