
Krydret kokos- og limegrillet reker
Lær hvordan du lager en smakfull og krydret kokos- og limegrillet reker. Perfekt for sommergrilling eller som forrett. Enkel steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 jalapeñopepper, uten frø
- 2. 1 lime, revet og presset
- 3. 2 hvitløksfedd
- 4. 1/3 kopp hakket fersk koriander
- 5. 1/3 kopp revet kokosnøtt
- 6. 1/4 kopp olivenolje
- 7. 1/4 kopp soyasaus
- 8. 450 gram ukokt medium reker, skrellet og renset
- 9. grillspyd
Fremgangsmåte
- 11. Bland jalapeño, limeskall, limesaft, hvitløk, koriander, kokos, olivenolje og soyasaus i en food processor; kjør til det er jevnt. Legg reke i en stor bolle. Hell sausen over rekene og vend godt slik at de dekkes. Dekk til og la det marinere i minst 2 timer.
- 22. Forvarm en utendørs grill til middels høy varme og pensle risten lett med olje.
- 33. Tre rekene på spyd, og stikk hver reke nær hodet og halen.
- 44. Stek spydende på den forvarmede grillen, og snu dem ofte til de er pent brune på alle sider og kjøttet ikke lenger er rosa i midten, ca. 2 til 3 minutter per side.