Krydret kokos- og limegrillet reker

Krydret kokos- og limegrillet reker

Lær hvordan du lager en smakfull og krydret kokos- og limegrillet reker. Perfekt for sommergrilling eller som forrett. Enkel steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 jalapeñopepper, uten frø
  • 2. 1 lime, revet og presset
  • 3. 2 hvitløksfedd
  • 4. 1/3 kopp hakket fersk koriander
  • 5. 1/3 kopp revet kokosnøtt
  • 6. 1/4 kopp olivenolje
  • 7. 1/4 kopp soyasaus
  • 8. 450 gram ukokt medium reker, skrellet og renset
  • 9. grillspyd

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland jalapeño, limeskall, limesaft, hvitløk, koriander, kokos, olivenolje og soyasaus i en food processor; kjør til det er jevnt. Legg reke i en stor bolle. Hell sausen over rekene og vend godt slik at de dekkes. Dekk til og la det marinere i minst 2 timer.
  2. 22. Forvarm en utendørs grill til middels høy varme og pensle risten lett med olje.
  3. 33. Tre rekene på spyd, og stikk hver reke nær hodet og halen.
  4. 44. Stek spydende på den forvarmede grillen, og snu dem ofte til de er pent brune på alle sider og kjøttet ikke lenger er rosa i midten, ca. 2 til 3 minutter per side.