
Tomat, mozzarella og thai-basilikum crostini
Lær hvordan du lager deilige crostini med tomat, mozzarella og thai basilikum. Perfekt som forrett eller snacks. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 12 skiver fullkorns- eller sesambrød
- 1/2 hvitløksfedd
- 2 kopper (ca. 280 gram) halverte cherrytomater eller drue tomater
- 1 liten sjalottløk, finhakket
- 1 spiseskje ristet sesamolje
- 1 spiseskje usaltet riseddik
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- Skivet fersk mozzarella
- Thai basilikumblader
Fremgangsmåte
- 1Grill brødskivene og gni dem med hvitløksfeddet. I en bolle, bland sammen tomater, sjalottløk, sesamolje og riseddik. Krydre med havsalt og pepper; la det stå i 15 minutter. Legg skiver av fersk mozzarella på ristet brød. Øs over tomatblandingen og pynt med thai-basilikumblader. Krydre med havsalt og pepper.
- 2Grill brødskivene og gni dem med hvitløksfeddet.
- 3I en bolle, bland sammen tomater, sjalottløk, sesamolje og riseddik. Krydre med havsalt og pepper; la det stå i 15 minutter.
- 4Legg skiver av fersk mozzarella på ristet brød. Øs over tomatblandingen og pynt med thai-basilikumblader. Krydre med havsalt og pepper.